Gaz Metan Mediaș – Dinamo București

Gaz Metan Mediaș şi Dinamo București vor juca vineri, 15 octombrie 2021, de la ora 20:30, în etapa a 12-a din Liga 1, sezonul 2021-2022. Partida va avea loc pe stadionul “Gaz Metan” din Mediaș. Partida va fi arbitrată de Adrian Cojocaru din Galaţi.

Betano: 2.10 pentru o victorie Gaz Metan Mediaș, 3.30 egal, 3.70 pentru un succes Dinamo București

 

Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș

Antrenorul Ilie Poenaru a început promiţător la Mediaş, calificând-o pe Gaz Metan în optimile de finală ale Cupei României, după ce a eliminat-o la Chiajna cu 1-0 după prelungiri pe Concordia Chiajna. A urmat o victorie neaşteptată pe Arena Naţională, 2-1 cu Rapid București şi un egal pe teren propriu, 0-0 cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În ultima etapă “gaziştii” au avut 1-0 (Yuri Matias 13) la pauză în Gruia cu liderul CFR Cluj, însă campioana a reuşit să revină şi să câştige cu 2-1 (Claudiu Petrila 46, Ciprian Deac 59). Pauza cauzată de meciurile din preliminariile CM 2022 a venit cum nu se poate mai bine pentru tehnicianul Ilie Poenaru, care a avut timp să-i cunoască mai bine pe jucători şi să pregătească cât mai bine jocul cu Dinamo. 17 iulie 2021 este data când “alb-negrii” au câştigat ultima dată acasă în Liga 1, 1-0 cu CS Mioveni în prima etapă. De atunci medieşenii au mai avut 2 remize şi 3 înfrângeri. Următorii adversari vor fi FC U Craiova 1948 (deplasare), Academica Clinceni (acasă) şi Chindia Târgoviște (deplasare).

 

Fotbal Club Dinamo București

Dinamo București a avut 7 înfrângeri consecutive în sezonul regular, 2 fiind umilitoare, 0-6 cu Fotbal Club FCSB şi 0-5 cu Universitatea Craiova, însă a venit antrenorul Mircea Rednic, care încă din primul meci a schimbat “ceva”. Jucătorii au avut o prestaţie foarte bună acasă cu FC UTA Arad, o echipă de top, pe care a condus-o cu 2-0, însă nu a reuşit să o bată, deşi a avut o ocazie colosală prin Robert Moldoveanu (78) şi o bară prin Ionuţ Amzar (90+3), având multă neşansă. Scorul final a fost 2-2 (Gabriel Torje 7, Deian Sorescu 54 penalty – David Miculescu 63, 90+5). Mircea Rednic i-a adus în Şoseaua Ştefan cel mare pe fundaşul central camerunez Michel Espinosa de la FC Botev Plovdiv şi atacantul bulgar Ismail Isa de la Cherno More Varna şi negociază cu atacantul slovac Tomáš Vestenický de la Chayka Peschanokopskoye. “Câinii roşii” vor putea conta şi pe fundaşul portughez André Pinto, care acum este pregătit fizic. Următorii adversari vor fi Rapid București (acasă), Sepsi Sfântu Gheorghe (deplasare) şi CFR Cluj (acasă).

 

Gaz Metan Mediaș – Dinamo București echipele probabile

Gaz Metan Mediaș: Vâlceanu – Moura, Yuri, Horj, Trif – Alceus, Francisco Júnior – Horșia, Deaconu, Chamed – Irobiso

Dinamo București: Eșanu – A. Radu, André Pinto, R. Grigore, Amzar – Itu, Răuță, St. Filip – Torje, Ivanovski, Sorescu

 

Pronostic Gaz Metan Mediaș – Dinamo București

Gaz Metan Mediaș – Dinamo București 1X & sub 4,5 goluri, la o cotă de 1.40 pe Betano şi la o cotă mai mare de 2.10, Gaz Metan Mediaș – Dinamo București 1 solist.