După 23 de ani: Produc „șepcile roșii” primul șoc din optimile Cupei?

Dinamo București joacă astăzi pe terenul lui Universitatea Cluj în optimile de finală din Cupa României. „Șepcile roșii” ar putea deveni prima echipă din Liga 3 care ajunge în „sferturile” Cupei, după sezonul 1993/1994.

Universitatea Cluj – Dinamo, 29 noiembrie, ora 20:30 – click pentru cote în Cupa României

Universitatea Cluj a eliminat două echipe de Liga a 2-a pentru a ajunge în „optimile” Cupei, unde are meci cu Dinamo. E prima partidă pe care clujenii o dispută în fața unei echipe de Liga 1 Betano de după renașterea echipei. Deși se află în Liga a 3-a, U Cluj are un lot care ar face față cu brio în eșalonul secund la un nivel foarte bun.

Dacă o va elimina astăzi pe Dinamo, U Cluj va deveni prima echipă din Liga 3 care ajunge în sferturile de finală ale competiției după Poiana Câmpina, în sezonul 1993/1994. Atunci Câmpina s-a înclinat în „sferturi” cu 3-0 în fața Gloriei Bistrița.

Așadar, diseară este de așteptat un meci dur, în care la final o surpriză nu este exclusă. Lotul „șepcilor roșii” este foarte motivat și conștient că poate obține calificarea. Pe Betano, Universitatea are o cotă de aproape 10,00 pentru victorie și 6,00 pentru a face pasul în „sferturi”. Meciul beneficiază de peste 200 de tipuri de pariuri!

Dinamo a jucat și runda trecută cu o formație mult mai slab cotată – Aerostar Bacău – și a câștigat cu greu, înscriind în ultimele minute golul victoriei. Clubul traversează momente dificile, cu tensiuni la nivelul conducerii, iar pentru diseară antrenorul Vasile Miriuță nu se va putea conta pe cinci jucători accidentați, dintre care  Mahlangu și Nascimento. Cei doi erau de bază în apărare, chiar dacă evoluau alternativ pe același post.

CS Mioveni – Gaz Metan Mediaș, 29 noiembrie, ora 17:30 – click pentru cote în Cupa României

Gazdele au ajuns până în sferturile de finală sezonul trecut, după ce au eliminat-o pe FCSB la penalty-uri și vor să repete performanța. Au și acum un adversar de primă ligă, dar șansele sunt mult mai mari. Mediașul are probleme în campionat, iar în turul precedent al cupei a trecut cu greu de Metaloglobus, scor 2-1. Mioveni are o cotă foarte bună pentru victorie, 2.88, pe Betano.

Victorii cu 5 goluri pentru Botoșani și Craiova 

Prima zi din Cupă a fost una fără surprize, deși cu meciuri spectaculoase, iar astăzi sunt noi premise pentru spectacol.

Universitatea Craiova și FC Botoșani s-au calificat așteptat, dar cu emoții, în sferturile de finală. Marți, oltenii au avut nevoie de prelungiri pentru a demonta defensiva feroce a lui CS Afumați. După 1-1 la finalul celor 90 de minute s-a intrat în prelungiri, acolo unde ilfovenii au trecut la conducere cu 2-1. Băluță a salvat Craiova de o eliminare, dar și de emoțiile loviturilor de departajare, prin două goluri marcate în 5 minute.

În alt meci, FC Botoșani era favorită certă cu Viitorul Constanța, pentru că echipa lui Gică Hagi a folosit mulți jucători tineri din Academie. Numai că gazdele au obținut greu o victorie cu 3-2, ultimul gol venind spre finalul meciului, atunci când toată lumea se aștepta la prelungiri.

Poli Iași a fost singura care și-a demonstrat statutul de favorită câștigând cu 2-0 în fața Unirii Slobozia.

Joi, 30 noiembrie, se vor juca ultimele meciuri din „optimi”:
Hermannstadt – Juventus București, ora 14:00
Chindia Târgoviște – Astra, ora 18:30
ACS Poli Timișoara – FCSB, ora 21:30

Leave a Reply