CFR Cluj – AZ Alkmaar

CFR Cluj şi AZ Alkmaar vor juca joi, 21 octombrie 2021, de la ora 22:00, în Grupa D din Europa Conference League. Partida va avea loc pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj Napoca şi va fi arbitrată de Halis Özkahya din Turcia.

 

Betano: 3.65 pentru o victorie CFR Cluj, 3.40 egal, 2.07 pentru un succes AZ Alkmaar

 

Fotbal Club CFR 1907 Cluj

În urmă cu 2 ani CFR Cluj avea un parcurs foarte bun în cupele europene, învingându-le pe FC Astana, Maccabi Tel-Aviv, Celtic Glasgow, Lazio Roma şi Stade Rennais, fiind eliminată fără înfrângere de FC Sevilla. Şi în sezonul trecut campioana României a trecut de FC Floriana, a fost apoi eliminată de Dinamo Zagreb după executarea loviturilor de departajare, a câştigat cu Djurgårdens IF, KuPS Kuopio sau ŢSKA Sofia şi a fost aproape de a trece de faza grupelor la Berna cu Young Boys. Acum “alb-vişinii” au avut mari emoţii cu Borac Banja Luka, au fost conduşi o repriză de Lincoln Red Imps, au fost bătuţi clar de Young Boys şi umiliţi de Steaua Roşie Belgrad. După ce au fost eliminaţi din Liga Campionilor şi Europa League antrenorul Marius Şumudică a fost demis şi înlocuit cu Dan Petrescu. Fanii clujeni credeau că favoriţii lor îşi vor reveni în Europa Conference League, însă deşi au avut parte la tragerea la sorţi de adversari accesibili, “feroviarii” au fost bătuţi în deplasare cu 1-0 de FK Jablonec şi au remizat acasă 1-1 cu FC Randers (Claudiu Petrila 68 – Alhaji Kamara 40). Meciul din această seară va fi cel mai greu din grupa D şi poate ultima şansă pentru ardeleni de a reveni în lupta pentru locurile 1-2.

 

Alkmaar Zaanstreek

AZ Alkmaar a jucat direct în play-off-ul Europa League, unde a fost eliminată cu 2-0 şi 1-2 de Celtic Glasgow. Echipa antrenată de Pascal Jansen a început foarte slab şi în Eredivisie, unde a avut 4 înfrângeri în primele 5 etape. Încet-încet “Kaaskoppen” şi-au revenit şi în ultimele 3 etape din campionatul Olandei au obţinut 9 puncte şi au marcat nu mai puţin de 13 goluri. Ultimele 3 rezultate au fost 5-0 acasă cu Go Ahead Eagles, 3-1 în deplasare cu SC Cambuur şi 5-1 cu FC Utrecht, în timp ce campioana României a pierdut în ultima etapă la Mioveni în fața celor de la Rapid Bucureşti. Gruparea din Alkmaar a început bine în Europa Conference League, unde a avut un egal în deplasare, 2-2 cu FC Randers (Simon Piesinger 27, Simon Graves Jensen 68 – Jordy Clasie 24, Vangelis Pavlidis 35) şi o victorie pe teren propriu cu FK Jablonec (Albert Guðmundsson 54). În urmă cu un an AZ a jucat în Europa League într-o grupă dificilă cu SSC Napoli, Real Sociedad şi HNK Rijeka, clasându-se pe poziţia a 3-a, după italieni şi spanioli, ratând calificarea în primăvara europeană. În acest sezon “De Kaasboeren” au cota 1.35 pe Betano că vor câştiga grupa şi cota 35.00 că vor câştiga Europa Conference League.

 

CFR Cluj – AZ Alkmaar echipele probabile

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Burcă, Cestor, Fl. Ștefan – Culio, Bordeianu, Deac – Păun-Alexandru, Alibec, Omrani

AZ Alkmaar: Vindahl – Witry, Chatzidiakos, Martins Indi, Wijndal – Midtsjö, de Wit, Clasie – Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson

 

 

Pronostic CFR Cluj – AZ Alkmaar

CFR Cluj – AZ Alkmaar PSF2, la o cotă de 1.70 pe Betano şi la o cotă mai mare de 2.75, CFR Cluj – AZ Alkmaar X2 & peste 2,5 goluri.