celta alavez cupa spaniei

Cupa Spaniei: Cine va juca finala cu Barcelona?

FC Barcelona s-a calificat marți seară în finala Cupei Spaniei, iar miecuri vom cunoaște și a doua finalistă, care se va stabili din meciul Alaves – Celta Vigo.

Meciul Alaves – Celta Vigo se poate urmări cu streaming live pe Betano TV, imaginile video fiind disponibile în pagină de la ora start a partidei, 22:00.

În tur, cele două echipe au terminat 0-0. În sferturile de finală, Celta a eliminat-o surprinzător pe Real Madrid cu scorul general de 4-3, după un prim meci câștigat cu 2-1 pe Santiago Bernabeu. Cele două echipe trebuiau să joace duminică, în Primera Division, dar partida a fost amânată din cauza vremii defavorabile care a creat o situație neprevăzută la stadion, avariind acoperișul.  Celta va intra așadar în meciul de astăzi beneficiind de o pauză nesperată, ceea ce ar putea arăta pe teren o echipă mai odihnită.

De cealaltă parte, în „sferturi”, Alaves a avut o misiune mai ușoară cu Alcoron. Echipa are un traseu excelent în ultima perioadă. În week-end a revenit a câștigat cu 4-2 meciul de campionat jucat contra lui Sporting Gijon și a adunat 16 partide în care a fost învinsă doar o singură dată.

Multă lume a spus în Spania că finala Cupei a fost de fapt semifinala Barcelona – Atletico, dar Celta și Alaves pot oricare dintre ele produce surpriza. Din anul 2008 și până în prezent, nu a mai ajuns în finala Cupei nici o echipă din afara celor cinci mari din Spania. Ultima apariție în finală a unei echipe mai puțin importante a fost cea a lui Getafe, în 2008.

Celta nu a câștigat niciodată trofeul, dar a ajuns în trei finale, în anii 1948, 1994 și  2001, fiind echipa din Spania cu cele mai multe apariții în ultimul act fără a câștiga vreunul. Alaves nu are nici ea vreun trofeu de Cupă, iar cea mai bună clasare în această competiție a fost faza semifinalelor.

Este greu de oferit un pronostic pentru acest meci. După rezultatul de 0-0 din tur, totul se joacă. Betano.com oferă peste 174 de pariuri pentru meciul Alaves – Celta.

Leave a Reply