Ce pariem azi: Atletico și Marseille sunt favorite la finală

Real Madrid – Liverpool va fi finala Ligii Campionilor, iar capitala Spaniei poate avea o echipă și în finala Ligii Europa. Conform cotelor Betano, Atletico e favorită, alături de Olympique Marseille, să avanseze în dauna lui Arsenal și Salzburg.

Atletico – Arsenal (1-1 în tur)

Cote 1X2: 1.85 Atletico, 3.75 X, 5.10 Arsenal

Cote calificare: 1.36 Atletico, 3.15 Arsenal

Cote mărite: 6.25 X pauză/X final, 8.00 scor corect 1-1

Pentru a merge în finala Ligii Europa, Arsenal trebuie să înscrie cel puțin odată pe terenul echipei care nu a luat gol acasă din ianuarie. „Tunarii” au probleme în deplasare, în 2018 reușind să câștige de numai 2 ori – ambele, însă, în Europa League. Pentru calificare au nevoie fie de victorie, fie de egal cu goluri marcate – 1-1 ar duce meciul în prelungiri. Arsenal a dominat în tur, bucurându-se și de un om în plus timp de 80 de minute dar nu a reușit decât un 1-1 după golurile francezilor Lacazette, respectiv Griezmann.

Pentru Arsene Wenger rămâne visul unui ultim trofeu cu londonezii, în ultimul său sezon alături de ei. Antrenorul francez ajunge la 250 meciuri pe banca Arsenalului în cupele europene în această seară. Obiectiv important e și calificarea în Liga Campionilor, ce mai poate fi obținută doar prin câștigarea competiției după ce în campionat au rămas fără șanse matematice la primele 4 locuri. Atletico e pe 2 în La Liga și va termina pe podium, având 4 puncte peste Real – care va juca pe Camp Nou în weekend. Succesul european e și pentru ei obiectivul major, dorind o nouă medalie de Europa League.

La Atletico nu vor juca Juanfran (accidentat) și Vrsaljko (eliminat în tur). Diego Costa e din nou apt de joc și Filipe Luis a făcut deplasarea, deși nu poate juca un meci întreg. Arsenal vine fără Aubameyang (fără drept de joc în Europa), Elneny și Cazorla (accidentați). Mkhitaryan și Iwobi, cu probleme medicale, au făcut deplasarea.

Echipe probabile

Atletico: Oblak – Partey, Gimenez, Godin, Lucas Hernandez – Correa, Gabi, Saul, Koke – Griezmann, Diego Costa

Arsenal: Ospina – Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere – Ozil, Mkhitaryan – Lacazette

Salzburg – Marseille (0-2 în tur)

Cote 1X2: 1.97 Salzburg, 3.93 X, 4.15 Marseille

Cote calificare: 4.85 Salzburg, 1.18 Marseille

Cote mărite: 3.45 1 pauză/1 final, 14.00 scor corect 2-0

Salzburg a întors o diferență de două goluri în sferturi, revenind după 4-2 cu Lazio. Victoria cu 4-1 pe care au avut-o în acel retur ar fi suficientă și azi pentru calificarea în finală. Austriecii nu au pierdut niciun meci acasă în sezonul actual, între rezultatele din toamnă fiind și o victorie cu OM. Echipele s-au întâlnit în faza grupelor, când Salzburg a învins acasă cu 1-0 iar în Franța s-a terminat fără gol.

Dacă Salzburg e matematic campioana Austriei, pentru Marseille va fi un final de foc în Ligue 1. Diferența între grupele Ligii Campionilor și grupele Ligii Europa prin ruta internă e făcută de numai 2 puncte în acest moment: Lyon e pe 2, cu 72 puncte, urmată de Monaco (71) și Marseille (70). Locul secund duce direct la „masa bogaților”, locul 3 în preliminarii, iar al patrulea în competiția secundară. OM poate, așadar, să spere la Champions League și prin câștigarea unei cupe europene.

Salzburg are toți jucătorii valizi pentru meciul de diseară. La francezi sunt trei incerți din motive medicale: Mandanda, Boubacar Kamara și Sakai.

Echipe probabile

Salzburg: Walke – Lainer, Ramalho, Caleta-Car, Ulmer – Haidara, Samassekou, Berisha – Schlager – Dabbur, Hwang

Marseille: Yohann Pele – Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi – Maxime Lopez, Sanson – Thauvin, Payet, Ocampos – Mitroglou

Leave a Reply