Senegal – Insulele Capului Verde

Senegal şi Insulele Capului Verde vor juca marți, 25 ianuarie 2022, de la ora 18:00, în optimele Cupei Africii pe Naţiuni. Partida va avea loc pe stadionul “Kouekong” din Bafoussam şi va fi arbitrată de Lahlou Benbraham din Algeria. Învingătoarea meciului dintre Senegal şi Insulele Capului Verde va juca pe 30 ianuarie 2022 la Douala cu câştigătoarea partidei dintre Mali şi Guineea Ecuatorială.

 

Betano: 1.65 pentru o victorie Senegal, 3.50 egal, 6.40 pentru un succes Insulele Capului Verde

 

 

Senegal

Senegal a câştigat Grupa B, cu 5 puncte, fiind urmată de Guineea 4 puncte, Malawi 4 puncte şi Zimbabwe 3 puncte. Echipa antrenată de Aliou Cissé a câştigat cu multă şansă cu Zimbabwe, cu scorul de 1-0 (Sadio Mané 90+7 penalty). Au urmat două remize la rând, 0-0 cu Guineea şi 0-0 cu Malawi. La casa de pariuri Betano, reprezentativa Senegalului este în continuare favorita turneului, cu o cotă de 4.50. 1.14 este cota că Senegal nu va câştiga trofeul. “Les Lions de la Téranga” nu au arătat însă ca nişte campioni, înscriind doar 1 gol în 3 meciuri şi acela în minutul 90+7, din penalty. Trebuie însă de remarcat că în cele 3 meciuri ei nu au primit niciun gol. Cheikhou Kouyaté a primit cartonaş galben în meciurile cu Guineea şi Malawi şi nu va putea juca în optimile de finală, fiind suspendat. În clasamentul FIFA, echipa naţională a Senegalului este pe locul 20, cu 1561.68 puncte.

 

Insulele Capului Verde

Insulele Capului Verde s-au clasat pe locul 3 în Grupa A, cu 4 puncte, după Camerun 7 puncte şi Burkina Faso 4 puncte, dar peste Etiopia 1 punct. Echipa antrenată de Pedro Leitão Brito “Bubista” a terminat însă prima în clasamentul echipelor clasate pe locul 3, fiind urmată de Malawi, Tunisia, Insulele Comore, Sierra Leone şi Sudan, ultimele două fiind eliminate din competiţie. “Tubarões Azuis” au bătut Etiopia cu 1-0 Júlio Tavares (45+1), a pierdut 0-1 cu Burkina Faso (Hassane Bandé 39) şi a terminat la egalitate cu Camerun, ţara organizatoare, scor 1-1 (Garry Rodrigues 53 – Vincent Aboubakar 39). Pe Betano “Crioulos” au cota 100.00 că vor câştiga Cupa Africii pe Naţiuni şi cota 3.60 că se va califica în sferturi. Reprezentativa Capului Verde nu are jucători accidentaţi sau suspendaţi pentru confruntarea cu Senegal. În clasamentul FIFA, echipa naţională a Capului Verde este pe locul 73, cu 1339.48 puncte.

 

Senegal – Insulele Capului Verde echipele probabile

Senegal: É. Mendy – Mbaye, Koulibaly, Diallo, Ciss – Sarr, N. Mendy, Gueye – Dia, Mané, Baldé

Insulele Capului Verde: Vózinha – Steven Fortès, Roberto Lopes, Stopira – Jeffry Fortes, Patrick Andrade, Kenny Rocha Santos, Dylan Tavares – Garry Rodrigues, Júlio Tavares, Jamiro Monteiro