Rusia scoate un punct cu Anglia în minutul 90+2


Rusia a fost dominată de Anglia tip de 90 de minute, sâmbătă seara în meciul direct de la EURO 2016. Condusă cu 1-0, echipa slavă a egalat în ultimele secunde ale  meciului, în secundele de prelungire.

Anglia a ratat la mustață victoria în primul meci la EURO 2016. După 10 victorii din 10 meciuri în preliminarii, Anglia a intrat favorită contra Rusiei. Britanicii au dominat tot meciul sau cel puțin prima repriză în mod clar.

Slavii au obținut primul corner al meciului abia în minutul 59!

Cea mai mare ocazie de gol a venit pentru englezi în minutul 72. Un șut al lui Rooney a fost respins cu un efort de mare portar de Akinfeev.

Această fază doar a prefațat golul. Anglia a primit ușor o lovitură liberă, iar Dier a înscris profitând de o dublă greșeală a rușilor: zid și portar plasați greșit. Era minutul 74.

Fără să fi avut vreo ocazie de gol tot meciul, Rusia a egalat în ultimul minut de prelungiri, la penultima fază a jocului. Berezutski a trimis cu capul pleste portarul Hart, spre stupoarea fanilor englezi care se ocupau cu cântaul din  minutul 70.

Englezii nu au mai avut timp să mai facă nimic, pentru că nu mai era timp. Abia au mai atins mingea de două ori, iar mecil s-a terminat.

Anglia, echipa cotată cu a patra șansă de a câștiga EURO 2016, a fost paralizată de o echipă a Rusiei aflată în a doua jumătate a tabolului favoritelor.

Anglia: Hart, Walker, Cahill, Smalling, Rose; Alli, Dier, Rooney; Sterling, Kane, Lallana.

Rusia: Akinfeev, Smolnikov, Ignashevich, Vasili Berezutski, Schennikov, Neustadter, Golovin, Smolov, Shatov, Kokorin, Dzjuba