România obține un egal cu Elveția și are în fața ‘derbyul’ cu Albania


România a încheiat 1-1 cu Elveția, miecuri seară în Grupa A a EURO 2016. România a avut o primă repriză bună în care a și condus cu 1-0, dar nu a fost capabilă să mențină un ritm competitiv, fiind egalată.

Tricolorii au intrat pe teren cu patru modificări față de echipa bună cu care ținuseră piept franței. Fără Stanciu și Andone, în principal, România nu a avut scânteie la mijloc și nici în atac. Noul vârf, Keșeru, a fost invizibil.

Aceste lucruri i-au permis Elveției să ne atace mai mult decât Franța, în timp ce elevii lui Anghel Iordănescu trimiteau pase greșite în apărare și la mijlocul terenului, pe fondul unui atac inexistent.

Stancu, gol și golgheter EURO

Singurul gol al țării noastre a fost marcat de Bogdan Stancu, în minutul 18, dintr-un penalty obținut de Chipciu, faultat în careu printr-o ținere de tricou. Stancu a marcat cu un șut sigur, în plasa laterală. După acest gol, Stancu s-a transformat în golgheterul EURO 2016, fiind singurul jucător de până acum cu două reușite.

Elveția a egalat în minutul 57, după o greșeala a apărării noastre care a acordat ușor un corner, iar apoi nu l-a marcat pe Mehmedi, care a șutat cu sete în plasa lui Ciprian Tătărușanu.

Derby cu Albania

Pe locul 3 în Grupa A, România trebuie să bată duminică Albania pentru a menține șanse de calificare. Dacă batem Albania, iar Elveția pierde la scor cu Franța, putem obține locul al doilea în grupă, cel care asigură calificarea în optimile de finală.

România are o cotă de aproape 2 pe Betano.com pentru a învinge Albania.