romania

EuroCalcule: România poate merge în optimi de pe locul 2

România are șansa de a merge la EURO 2016 în optimile de finală, aproape pe propriile forțe.

Calculele de calificare sunt simple: trebuie să batem Albania, iar în celalalt meci Elveția să piardă cu Franța. Ambele meciuri se joacă în acelați timp, duminică, de la ora 22:00.

Locul 3

Tricolorii vor termina pe locul 3 dacă bat Albania, iar Elveția va face egal sau va învinge Franța.  În acest caz, am avea 4 puncte, iar Elveția 5 sau 7. Oricum ar fi, România are nevoie de trei puncte cu albanezii pentru a putea spera să obțină unul dintre cele mai bune locuri trei pentru calificarea în optimile de finală.

Locul 2

Avem șansa și de a ocupa chiar locul secund. Pentru acest lucru trebuie să  câștigămcu Albania, iar Elveția să piardă cu Franța. În acest caz, România va acumula 4 puncte, iar Elveția va avea tot 4, numai că țara noastră va avea superiorirate la criteriile de departajare în ceea ce privește golurile mai multe marcate (cu condiția ca Elveția să nu piardă cu Franța într-un meci cu goluri multe, cum ar fi 3-2, 4-3 etc.).

Cifre România – Albania

Tradiția ne arată că România a dominat copios Albania în meciurile directe.

2,5. Practic după cel De-al Doilea Râzboi Mondial, toate meciurile au avut cel puțin un gol marcat de meci din partea României.

Media golurilor marcate de România contra Albaniei a  fost de 2,5 goluri pe meci.

6-1. Cea mai mare victorie a României din ultimii 14 ani a fost un un 6-1 tocmai în fața albanezilor, în anul 2007, în preliminariile EURO 2008. În 2016, Raț este singurul care a fost pe teren la acel meci.

14. România a marcat în fiecare meci cu Albania din 1948 până în prezent, adică un total de 14 meciuri. Nu am pierdut nici un meci dintre acestea, fiind un total de 11 victorii și trei egaluri toate cu 1-1. Tricolorii au pierdut însă primele două meciuri jucate cu Albania, ultimul în anul 1948.

One Comments

  1. Pingback: România - Albania, meci cu Marjă 0% pe Betano.com - Betano Blog

Leave a Reply