Cu ochii pe Albania – Elveția: Război “fraticid” în Grupa României


Sâmbătă, în Grupa A de la EURO 2016 se joacă Albania – Elvetia, de la ora 16:00.

Prima etapa a Grupei A de la EURO 2016 se încheie cu meciul dintre Albania și Elvetia, care se va juca sâmbătă, de la ora 16:00, la Lens, Stade Bollaert-Delelis, iar meciul interesează direct și echipa Romaniei.

Albania – Elvetia e un duel între frați. Debutanți la un turneu final de Campionat European, albanezii antrenați de Gianni de Biasi se prezintă în Franța cu nu mai puțin de 11 fotbaliști crescuți în Elveția. De cealaltă parte, elvețienii vin cu șapte fotbaliști de origine albanezo-kosovara, iar partida va propune și un duel inedit. Frații Xhaka – Taulant și Granit – vor fi adversari, cu primul îmbracând tricoul Albaniei și al doilea reprezentând Elveția.

Elveția are o cotă de peste 1,7 la victorie, în timp ce Albania de peste 5 pe Betano.com.

Așteptări mari de la Elveția

Dacă elvețienii au în componență fotbaliști de la Juventus, Wolfsburg, Arsenal sau Stoke City, albanezii atacă EURO cu un lot din care lipsesc numele mari. Căpitanul Lorik Cana, actualmente la Lens e punctul de echilibru al echipei, iar speranțele ofensive se leagă de numele atacantului Armando Sadiku, cel care se poate lăuda cu goluri în ultimele trei meciuri jucate pentru Albania.

Elveția, în schimb, e vazută drept una dintre naționalele cu un potențial imens în Franța, în ciuda parcursului slab din amicalele premergătoare turneului final din Hexagon. Vladimir Petkovic, selecționerul sârb de pe banca elvețienilor, a atras atenția asupra orgănizarii foarte bune a albanezilor, dar se poate baza pe nume mari, precum Lichsteiner, Ricardo Rodriguez, Shaqiri sau Xhaka (foto sus), proăspat devenit cel mai scump mijlocaș central din istoria lui Arsenal.

Echipele probabile

Albania: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, Xhaka, Roshi, Abrashi, Lenjani – Sadiku

Elveția: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez – Behrami, Džemaili, Xhaka – Shaqiri, Seferoviæ, Mehmedi

Palmaresul întalnirilor directe nu-i avantajează pe albanezi, care nu au învins niciodată Elveția. Cinci victorii ale elvețienilor și un egal s-au înregistrat în cele șase meciuri jucate, iar ultimele partide directe, din preliminariile pentru Cupa Mondiala din 2014 au fost tranșate de Elveția: 2-0 la Luzerna și 2-1 la Tirana.