Duelul debutantelor la EURO, Slovacia – Țara Galilor


Slovacia – Țara Galilor se joacă sâmbătă, de la ora 19:00. Hamsik și Bale promit spectacol în prima partidă a Grupei B.

În 1996, Turcia și Croatia se înfruntau în ceea ce avea să râmână ultimul meci care pune față în față două debutante la EURO. La 20 de ani distanță, Slovacia și Țara Galilor se află în aceeași ipostază, iar meciul de sâmbată, de la ora 19:00 promite spectacol.

Oarecum ciudat, ambele echipe au jucat la Cupa Mondială, dar nu au prins niciodată tabloul Campionatului European. Slovacia a debutat la Cupa Mondială 2010, în timp ce Țara Galilor revine într-un turneu final după 58 de ani. Evident, primul meci este cel mai important pentru două echipe care nu se pot lăuda cu o experiență vastă la nivel internațional.

Slovacia propune o formulă interesantă, bazată pe defensiva condusă de Martin Skrtel, dar și pe influența incredibilă pe care o are Martin Hamsik, mijlocașul lui Napoli. Slovacii au impresionat, pe 28 mai, când au învins Germania, campioana mondială, scor 3-1, într-un meci în care Hamsik a înscris un gol incredibil.

Din Era Giggs în Era Bale

Trecută din “Era Giggs” în “Era Bale”, Țara Galilor e, în continuare, percepută drept o echipă care depinde de un singur jucător. De această dată e rândul starului de la Real Madrid să fie văzut drept starul naționalei, iar Gareth Bale a declarat că e 100% refăcut pentru primul meci de la EURO. Lista jucătorilor importanți îi mai cuprinde pe Ashley Williams, fundașul lui Chelsea, și Aaron Ramsey, mijlocașul central al lui Arsenal, iar entuziasmul e arma principală a echipei pregatite de Chris Coleman.

Gareth Bale are o cotă de peste 2,5 pentru a marca oricând în acest meci, pe Betano.com.

Întâlniri directe

Slovacia și Țara Galilor s-au întalnit de doar două ori de când Cehoslovacia s-a destrămat. S-a întamplat în preliminariile pentru EURO 2008, iar dubla manță a fost plină de spectacol.

În tur, la Cardiff, Slovacia a câștigat categoric, 5-1, dar golul marcat de Bale, in minutul 37, l-a facut cel mai tânăr jucător care punctează pentru Țara Galilor. În retur, la Trnava, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade, iar galezii au obținut o revanșă dulce și au câștigat cu 5-2.

Echipele probabile

Țara Galilor: Hennessey – Gunter, Chester, Williams, Davies – King, Allen – Taylor, Ramsey, Bale – Robson-Kanu.

Slovacia: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan – Hrosovskýu Kucka – Mak, Hamsík, Weiss – Ïuris