Anglia – Rusia, meciul vedetă al zilei


Anglia – Rusia, al patrulea meci de la EURO 2016, se joacă sâmbătă seara, de la 22:00 și este meciul vedetă al zilei.

EURO 2016 pare locul perfect în care noua generație a Angliei să strălucească. Britanicii stau de foarte multă vreme departe de marile succese, iar competiția din Franța poate însemna un reper important pentru echipa pregatită de Roy Hodgson. Sâmbată, de la ora 22:00, englezii dau piept cu Rusia, în al doilea meci al Grupei B.

Este momentul Angliei?

Nu există competiție majoră la care Anglia să nu fie vazută drept una dintre favorite, mai ales acum, la EURO 2016, când a intrat cu 30 de puncte din 30 posibile, singura echipă cu 10 victorii din 10 meciuri în preliminarii.

Senzația este că anul 2016 poate reprezenta un punct de cotitură. Anglia a terminat cu victorii pe linie preliminariile pentru turneul final, iar sezonul excelent reușit în Premier League de Tottenham pare să dea și mai multe speranțe, în condițiile în care londonezii dau scheletul echipei lui Hodgson. Misiunea nu va fi, însă, ușoară, pentru că Rusia lui Slutki, singurul antrenor de la EURO care face muncă voluntară, e o nucă tare.

Hodgson se va baza pe cinci vicecampioni ai Angliei. Walker, Rose, Dier, Alli și Kane sunt anunțați titulari, iar chimia dobândită la echipa de club este unul dintre atuurile englezilor. Lor li se adaugă Jamie Vardy, golgheterul lui Leicester, iar prezența lui Rooney e întotdeauna un garant al valorii în linia ofensivă.

Rusia știe cum să dea Anglia afară

De cealaltă parte, Rusia, care a eliminat Anglia în preliminariile pentru EURO 2008, traversează o perioadă mai grea, presarată cu trei meciuri consecutive fară victorie, dar prezențele lui Kokorin și Dzyuba, starul lui Zenit, în linia ofensivă reprezintă o amenințare pentru linia de fund a oricărei naționale.

Anglia are o cotă de peste 1,9 la victorie, în timp ce Rusia de peste 5 pe Betano.com.

Echipele probabile

Anglia: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Dier – Alli, Wilshere – Rooney – Vardy, Kane

Rusia: Akinfeev – SMolnikov, Berezutski, Ignashevich, Schennikov – Golovin, Neustadter – Smolov, Shatov, Kokorin – Dzyuba