cristiano ronaldo, gareth bale, portugalia, tara galilor

Ronaldo – Bale, imaginea pe care toată lumea voia să o vadă


Portugalia – Țara Galilor, duelul văzut de mulți drept unul între Cristiano Ronaldo și Gareth Bale, trebuia să aibă un învingător.

Iar acesta a fost Ronaldo. A marcat un gol, a dat o pasă de gol. Asta după ce calificase Portugalia în optimile de finală cu două goluri contra Ungariei, un egal vital (3-3), dar și după ce transformase primul penalty pentru țara sa la loviturile de departajare cu Polonia.

Bale a intrat în istorie drept singurul jucător care a marcat două goluri din lovitură liberă la Campionatul European. Dar partida cu Portugalia a fost prea mult pentru Bale și Țara Galilor, mai ales că galezii au fost lipsiți în atac de Aaron Ramsey.

Portugalia și-a făcut temele pe teren ca la carte, nu i-a acordat lui Bale nici o lovitură liberă periculoasă. Au fost două executate de galez, dar de la distanțe „kilometrice”, de peste 30-35 de metri (una a fost o centrare nereușită în careu, a doua trimisă în zid).

S-a scris, așadar,  duelul dintre Ronaldo și Bale de la EURO 2016, un duel între prieteni și colegi. Bale nu a ascuns niciodată că idolul său este Ronaldo, nici după ce a venit la Real Madrid. Și nu are nimic de pierdut din asta, este tânăr, talentat și, cu siguranță, va mai avea multe de spus după ce Ronaldo se va retrage sau nu va mai putea juca la nivelul care l-a consacrat. Are tot viitorul înainte.

Portugalia – Țara Galilor s-a încheiat cu imaginea de mai sus, o îmbrățișare bărbătească în urma căreia unul va merge să atace trofeul, iar altul va merge acasă, dar nu oricum, ci cu cea mai mare performanță din istoria fotbalului galez. Pentru că aceasta a fost prima semifinală jucată de Țara Galilor în istorie în cadrul unui turneu final european sau mondial, fie masculin sau feminin.

Ronaldo a arătat că știe să câștige fără să facă din asta un spectacol ieftin. Bale a arătat că știe să pierdă cu demnitate. Doi mari sportivi, caractere de campioni adevărați. 

Leave a Reply