germania semifinale euro 2016

Germania și Franța joacă finala de dinainte de finală


Germania și Franța joacă joi, de la ora 22:00, a doua semifinală de la EURO 2016. Una dintre cele două puternice echipe va face pasul în ultimul act, acolo unde va da piept cu solida și tehnica echipă a Portugaliei.

În palmaresul direct dintre nemți și francezi au fost 27 de partide directe, Germania are 9 victorii, iar Franța a adunat 12. La turneele finale s-au jucat patru partide directe, o victorie revenind Franței, un meci fiind egal, iar două victorii fiind repurtate de Germania – cea mai recentă un 1-0 în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2014.

Ultimul amical a fost în 2015, Franța a câștigat cu 2-0 într-un meci dominat de atentatele teroriste de la Paris ale cărui explozii s-au făcut auzite și pe arena Stade de France.

EURO 2016 a avut până acum două „finale” înainte de finală: Franța – Spania și Germania – Italia. Urmează Germania – Franța.

EURO cifre Germania

  • Germania este neînvinsă la EURO 2016 și a primit doar un singur gol, cel din optimile de finală cu Italia.
  • Nemții participă la al 12-lea turneu european consecutiv.
  • Sunt de trei ori câștigători la EURO, în edițiile 1972, 1980 și 1996. De trei ori au mai fost finaliști.

EURO cifre Franța

  • Franța este neînvinsă la EURO 2016 și nu a mai pierdut în ultimele 8 partide oficiale.
  • Victoria cu Irlanda din optimile de finală a fost prima victorie pentru albaștri în faza finală a unui turneu european, după câștigarea trofeului în anul 2000.
  • Franța este una dintre cele trei națiuni care au câștigat un turneu european ca gazde, în 1984. Au mai fost Spania (1964) și Italia (1968).

Absențe de marcă

  • Sami Khedira (Franța) – accidentat
  • Mario Gomez (Germania) accidentat

Pariuri sportive: cote maxime, cu Marjă 0%

Partida Germania – Franța va suscita un interes uriaș la pariurile sportive. De aceea, am găsit pentru tine posibil cele mai mari cote la acest meci. Acestea sunt disponibile pe Betano.com – cea mai nouă agenție licențiată în România – care oferă cotele cu Marjă 0%.  Pentru toate cele trei opțiuni 1, X sau 2, cotele se apropie de 3!

Cote cu Marjă 0% oferă profit maxim pentru pariori, eliminând câștigul casei de pariuri. Detalii despre cotele cu Marjă 0% găsești aici.

Arbitrul semifinalei

Nicola Rizzoli (Italia) Germania – Franta. A fluierat finalele Cupei Mondiale 2014, Ligii Campionilor 2013 si Europa League 2010.

Declarații

Franz Beckenbauer: „Sperăm să mai avem încă două meciuri de jucat la EURO 2016”.

Didier Deschamps: „Jucăm contra Germaniei, nu daor cea mai bună echipă de la EURO, ci cea mai bună din lume”.

Lupta pentru Gheata de Aur

Titlul de golgheter al EURO este unul dintre visele oricărui atacant. Antoine Griezman este lider, cu 4 goluri, urmat de colegii Olivier Giroud și Dimitri Payet, dar și de Gareth Bale și Cristiano Ronaldo – toți cu 3 reușite înainte de semifinale. Galezul însă a ieșit.

Francezii au plusat în meciul cu Islanda, dar Ronaldo așteaptă finala pentru a avea ultimul cuvând, preferabil spus într-o poartă.

Foto: Uefa.com

Leave a Reply