Vllaznia Shkodër – Universitatea Craiova

Vllaznia Shkodër şi Universitatea Craiova vor juca joi, 21 iulie 2022, de la ora 22:00, în manşa întâi din turul al dolea preliminar al Europa Conference League, sezonul 2022-2023. Partida va avea loc pe stadionul “Loro Boriçi” din Shkodër, va fi arbitrată de Paul Mclaughlin şi va putea fi urmărit în directe Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

 

Betano: 4.30 pentru o victorie Vllaznia Shkodër, 3.35 egal, 1.80 pentru un succes Universitatea Craiova

 

Klubi i Futbollit Vllaznia

Vllaznia Shkodër s-a clasat pe locul 5 în Kategoria Superiore, cu 55 puncte, la 18 puncte de liderul KF Tirana. “Kuq e Blutë” au prins un loc de loc Europa Conference League pentru că au câştigat Cupa Albaniei, 2-1 în finală cu KF Laçi. În urmă cu un an albanezii au jucat în Europa Conference League, unde au trecut în primul tur preliminar cu 1-3 şi 3-0 de NK Široki Brijeg, însă au fost eliminaţi în turul al doilea cu 0-1 şi 0-1 de AEL Limassol. Preşedintele clubului, Alban Xhaferi, i-a anunţat pe jucători că vor avea prime speciale dacă îi vor elimina pe români, aşa cum a făcut-o KF Laçi în sezonul trecut. “În fotbal, șanse sunt mereu, trebuie doar să fim cinici și pe deplin încrezători că ne putem califica, în ciuda faptului că adversarii au calitate. Faptul că returul se joacă la Craiova nu mi se pare un avantaj pentru ei, trebuie doar să ne concentrăm pe ambele jocuri și să ne atingem obiectivul, calificarea”, a declarat închizătorul Fjoart Jonuzi. Stadionul “Loro Boriçi” din Shkodër are o capacitate de 16.022 locuri şi conform Panorama Sport, vor fi 10.000 de spectatori. “Djepi i Futbollit Shqiptar” nu au mai jucat niciodată în cupele europene cu o echipă din România.

 

Universitatea Craiova

Universitatea Craiova a debutat vineri cu un egal în noul sezon al Ligii 1, 2-2 în Bănie cu Sepsi Sfântu Gheorghe (Gustavo Vagenin 29, 59 – Vitalie Damaşcan 73 Nicolae Păun 87). “Alb-albaştrii” au fost eliminaţi în sezonul trecut în turul al doilea preliminar cu 0-1 şi 0-0 de KF Laçi. Acum va urma o nouă confruntare cu o echipă din Albania, iar jucătorii sunt decişi să se mobilizeze la maxim, ca să evite o nouă eliminare. “Am pregătit meciul pentru a tranşa calificarea de aici, încercăm să câştigăm această partidă. Ştim ce ne aşteaptă, suntem bine informaţi despre adversari şi atmosfera de aici, dar noi trebuie să compensăm avantajele adversarilor prin atitudine şi motivaţie”, a declarat antrenorul László Balint. Acesta are tot lotul la dispoziţie, cu excepţia stoperului brazilian Raul Silva. Echipa din Bănie nu s-a calificat niciodată în grupele unei competiţii europene, fiind eliminată de AC Milan, RB Leipzig, AEK Atena, Lokomotivi Tbilisi şi KF Laçi. “Alb-albaştrii” au eliminat doar pe FK Sabail şi Honvéd Budapesta.

 

Vllaznia Shkodër – Universitatea Craiova echipele probabile

Vllaznia Shkodër: Zogović – Gurishta, Jurić, Bulatović, Hakaj – Jonuzi, Boshnjaku, Herić – Kruja, Aralica, Hoxhaj

Universitatea Craiova: Lazar – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Mateiu, Al. Crețu – Gustavo, Baiaram, A. Ivan – Koljić