Elveția, victorie chinuită în Grupa României

Elveția a invins sambata Albania, 1-0, in cel de-al doilea meci jucat în Grupa A, cea a României, de la EURO 2016.

“Ceasornicarii” au părut că vor merge ceas în acest meci, după ce în minutul 6  Schar a deschis scorul profitând de o greșeală a portarului albanez Berisha. O lovitură ușoară de cap din apropierea careului mic a adus deschiderea scorului, într-un meci ce avea toate șansele să se îndrepte spre o victorie lejeră.

Toate premisele au indicat mai departe acest lucru, mai ales după ce din minutul 37 Elveția a rămas în superioritate numerică. Căpitanul albanez Cana a comis un henț flagrant (foto jos), a atins mingea cu mâna prefăcându-se că nu vede! Arbitrul a observat și l-a dat imediat afară cu al doilea cartonaș galben. Cana a fost primul jucător eliminat de la EURO 2016.

wide1465655157

Deși Elveția a marcat acel gol timpuriu, totul s-a dovedit a fi ovictorie chinuită, care în plus nu ajută deloc România.

Până la final ambele echipe au ratat mai multe ocazii mari de gol. Albania a fost la un pas de egalare pe în ultimele minute de joc, când Gashi a rămas în situație de unu contra unu cu portarul Elveției, acesta respingând cu un ultim efort un gol ca și făcut. Ar fi fost excelent un egal pentru echipa noastră.

România va întâlni Elveția miercuri seară, de la ora 19:00, pe Parc des Princes. Avem nevoie de victorie pentru a nu rămâne în spatele Elveției, cea care alături de Franța are maximum de puncte până acum în Grupa A.

România are șansa a doua cu Elveția, o cotă de peste 3, dar dacă va juca așa cum a făcut-o cu Franța, iar Elveția la fel de slab precum în meciul cu Albania, atunci tricolorii pot câștiga.