Belgia – Italia: Reușesc ‘dracii roșii’ prima victorie după 44 de ani?


Primul derby de la EURO 2016 va aduce față în față a doua echipă din clasamentul FIFA, Belgia, și Italia, finalista ediției precedente a Campionatului European.

Va fi primul meci dintre cele două echipe după 16 ani, mai precis de la un 2-0 administrat de Italia “dracilor roșii” la turneul final găzduit de Belgia și Olanda.

De 21 de ori s-au întâlnit până acum Belgia și Italia, iar italienii conduc la victorii cu 13-4, alte patru meciuri fiind încheiate la egalitate. Golaverajul este de asemenea favorabil fostei campioane mondiale, cu 41-24.

La turneele finale de Campionat European au existat patru dispute între cele două echipe, fiecare obținând câte un victorii. Alte două meciuri s-au incheiat la egalitate.

1972, anul ultimei victorii belgiene

Belgia n-a mai învins Italia din 1972, de la un 2-1 obținut în returul sferturilor Campionatului European.

Italia vine după două victorii la rând în pregătirea turneului final, 1-0 cu Scotia și 2-0 cu Finlanda, în timp ce Belgia are trei succese în ultimele cinci meciuri. Belgienii au învins recent Elveția, cu 2-1, au remizat surprinzator cu Finlanda, scor 1-1, și au trecut greu de Norvegia, cu 3-2.

Ultimele cinci meciuri între Belgia și Italia au generat 18 goluri, cu o medie de 3.6 goluri pe meci. Betano.com oferă o cotă de peste 2 pentru ca ambele echipe să înscrie în acest meci.

Finalisti la EURO 1980, belgienii au obținut prima lor calificare la un turneu final european după 32 ani exceptând ediția din 2000 când au obținut dreptul de participare din oficiu ca țară co-organizatoare.

Echipele probabile

Belgia: Courtois – J.Lukaku, Vertonghen, Denayer, Alderweireld – Witsel, Nainggolan, Fellaini – Hazard, De Bruyne, Lukaku.

Italia: Buffon –Barzagli, Bonucci, Chiellini – Darmian, Candreva, Motta, De Rossi, Florenzi, Darmian– Eder, Pelle.