Despre Baccarat

Baccarat este un joc de noroc popular care folosește cărți de joc. Originile sale franceze sunt legate și de diferitele denumiri ale acestui joc de cazino. Variantele jocului de baccarat sunt „chemin de fer”, baccarat „banque” și „punto banco”.  Faimosul joc baccarat numit “chemin de fer” este jocul preferat al celebrului agent 007, James Bond. Acesta poate fi văzut jucând baccarat în numeroase filme. 

Dacă vrei să încerci să joci baccarat, la Betano ai ocazia să mizezi online pe platforma oferită de Playtech. Aici te așteaptă Soho Baccarat, cu mize de la doar 5 lei până la 10.000 lei. Punto Banco este cea mai cunoscută ți îndrăgită versiune de baccarat, de aceea multe cazinouri online propun jucătorilor mese de acest tip.

Cum se joacă Baccarat?

Baccarat este un joc simplu, care implică atenție și concentrare, însă se bazează preponderent pe noroc și nu pe îndemânare sau calcule matematice complicate.

Dealerul scoate două cărți dintr-un “pantof” pentru jucător (Punto) și bancă (Banco). Valorile celor două cărți din fiecare mână sunt adunate împreună. Cea mai apropiată de 9 este declarată mâna câștigătoare.

Cărțile de joc au anumite valori, care sunt folosite pentru a realiza totalul fiecărui jucător. Cărțile între 1 şi 9 au valori identice cu numerele proprii, decarul adică 10 și cărțile J, Q și K valorează 0 puncte, în timp ce asul are valoarea 1. 

Scorul fiecărui jucător se calculează prin adunarea fiecărei mâini și păstrarea ultimei cifre. Cea mai slabă valoric mână este cea care însumează 0 și este numită Baccarat, în timp ce cea mai bună mână este cea care însumează 9. 

Exista trei situații posibile într-un joc de baccarat. Astfel, poți paria pe faptul că jucătorul câștigă, poți paria pe faptul că dealerul va câștiga iar în aceeași măsură poți paria pe faptul că jocul se va încheie prin egalitate (Tie). Pariul pe dealer este cel mai des profitabil, cel de egalitate nu îți aduce vreun câștig. 

Dacă tu sau dealerul obții 8 sau 9 puncte, atunci cel care reușește 9 este câștigător, dacă ambii sunteți la egalitate, miza este rambursată. Jocul de Baccarat este unul simplu așadar și îl poți încerca la Betano cu miza minimă de doar 5 lei.

Leave a Reply