Finala NBA: Warriors – Cavs, al patrulea an la rând

Titul suprem din NBA e disputat de aceleași echipe ca în ultimii 3 ani: Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers. Rivalitatea dintre ele e una dintre cele mai mari văzute nu numai de fanii baschetului din America, ci de fanii sportului. Toate meciurile finalei vor avea streaming live și cot cu marjă 0% pe Betano!

Niciodată, în istoria baschetului american, finala nu a fost jucată de aceleași echipe mai mult de doi ani consecutivi. Warriors și Cavs au scris deja istorie anul trecut, dar nu s-au oprit acolo. E finala pe care o anticipau cei mai mulți experți la începutul sezonului, însă pe parcurs a părut tot mai posibil ca lucrurile să se schimbe. Dacă anul trecut Cleveland a pierdut doar un meci în playoff, acum a ajuns de două ori în jocul decisiv. Nici pentru Golden State nu a fost o calificare la fel de simplă: anul trecut au câștigat toate seriile din playoff cu 4-0, acum au avut nevoie de joc decisiv în finala Conferinței cu Houston.

În finala NBA, experții așteaptă o victorie mai clară a celor de la Golden State Warriors decât anul trecut – când au învins cu 4-1. Cleveland a ajuns până aici mulțumită lui LeBron James, care a tras după el o echipă net inferioară celei de acum un an. Șansele de reușită împotriva lui Golden State sunt mai mici, deși de această dată nu va mai fi marcat de Andre Iguodala, cel care a făcut-o cu succes în finalele precedente. Principala problemă a lui Cleveland a fost apărarea, punctajul lor defensiv fiind al 29-lea din 30 de echipe în sezonul regulat! Acum vor avea în față trio-ul de temut format din Kevin Durant, Steph Curry și Klay Thompson. George Hill va fi liderul apărării în serie, ajutat și de palmaresul bun pe care l-a avut în fața lui Curry pe vremea când evolua la Sacramento Kings.

După finala de poveste din 2016, câștigată cu 4-3, Cavs are doar două victorii din 9 meciuri cu Golden State. În sezonul regulat al NBA, ambele meciuri au fost câștigate de echipa din Conferința de Vest: 99-92 și 118-108.

Durant e favorit să fie ales MVP, LeBron să fie cel mai bun marcator al seriei. Vezi pariurile speciale oferite de Betano pentru finală!

Leave a Reply