Echipele Mondialului: Brazilia (17/32)

Prezentările Betano ajung în a doua jumătate a Mondialului. Brazilia, selecționata zilei, va fi în grupa E cu Elveția, Costa Rica și Serbia.

Brazilia a fost prima echipă calificată la turneul final (excluzând țara gazdă), în martie 2017, cu 4 etape înainte de a se termina preliminariile CONMEBOL. A terminat pe primul loc grupa continentală, cu 10 puncte peste locul 2.

Va fi a 21-a participare a brazilienilor la Campionatul Mondial, fiind singurii care au jucat la toate edițiile. De 5 ori au fost campioni: în 1958, 1962, 1970, 1994 și 2002.

Palmares la Campionatul Mondial: 104  meciuri – 70 victorii, 17 egaluri, 17 înfrângeri – golaveraj 221-102

Cele mai multe meciuri: Cafu, 20

Cele mai multe goluri: Ronaldo, 15

Citește, pe blogul Betano, toate prezentările echipelor de la Campionatul Mondial!

Ce poate fi spus, nou, despre Brazilia? „Selecao” a participat la toate turneele finale de Campionat Mondial și a câștigat un sfert dintre ele! După trofeul din 2002 nu a mai terminat pe podium, fiind eliminată de două ori în sferturi, iar apoi, în 2014, „acasă”, pierzând finala mică. Întrebări ca „mai e Brazilia o forță?” au apărut atunci, mai ales după înfrângerea umilitoare din semifinale (7-1 cu Germania), și au continuat după aparițiile foarte slabe la Copa America – părăsind competiția chiar în faza grupelor, în 2016. Răspunsul pozitiv a venit repede, în calificări având 17 meciuri consecutive fără înfrângere.

Cota să câștige turneul: 5.00!

Brazilienii au cota cea mai mică pentru ridicarea trofeului! Statutul de mare favorită i se datorează lui Tite, antrenorul care a preluat o națională aflată în derivă și a câștigat cu ea 10 din 12 meciuri oficiale. Tite l-a înlocuit pe Dunga în 2016, în urma dezastrului de la Copa America Centenario: Brazilia nu a ieșit din grupe, fiind doar a doua oară în istorie când s-a întâmplat asta. Parcursul era unul slab și în preliminariile Mondialului, cu 9 puncte după 6 etape. Tite a readus „joga bonito” printr-un sistem 4-1-4-1, Casemiro fiind în fața apărării și, în ofensivă, găsind formula prin care să poată străluci Neymar, Coutinho, Paulinho, Willian și Gabriel Jesus. Marele absent este Dani Alves, accidentat în finalul sezonului, iar pe lista jucătorilor care nu au avut loc în echipă sunt Alex Sandro, Rafinha, David Luiz sau Talisca.

Echipa probabilă (4-1-4-1)

Alisson (Roma) – Danilo (Manchester City), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter Milano), Marcelo (Real Madrid) – Casemiro (Real Madrid) – Willian (Chelsea), Paulinho (Barcelona), Philippe Coutinho (Barcelona), Neymar (PSG) – Gabriel Jesus (Manchester City).

Programul Braziliei la Campionatul Mondial

17 iunie, ora 21:00 – Elveția

22 iunie, 15:00 – Costa Rica

27 iunie, 21:00 – Serbia

Leave a Reply