Jocul de poker, unul dintre cele mai răspândite

Reguli Texas Hold’em – cum se joacă cea mai populară versiune a pokerului?

La nivel de percepție, acest joc nu mai are nevoie de nicio prezentare, chiar dacă sunt încă mulți cei care nu stăpânesc foarte bine regulile de Texas Hold’em. De aceea, trecem astăzi cu multă răbdare prin tot ce înseamnă “informații de bază”, privind această versiune populară a jocului de Poker: 

Care sunt regulile de bază la Texas Hold’em?

Pentru a înțelege mult mai bine regulile de mai jos, îți recomandăm să joci mai întâi Hold’em cu bani virtuali. Exercițiul și interacțiunea cu diferite situații de joc îți va permite să acumulezi suficientă experiență, astfel încât să poți lua rapid decizii la masa de joc, pentru a înclina balanța în favoarea ta. 

Și spunem asta chiar din această etapă incipientă a articolului, pentru a ne pune de acord încă din start asupra unui aspect cât se poate de clar: spre deosebire de ruletă sau sloturi, jocul de Texas Hold’em este descris de 25% noroc și 75% strategie. 

Iată care sunt regulile de bază ale acestei versiuni de poker: 

  • Fiecare jucător va primi câte două cărți din pachetul clasic de joc, cărți pe care doar acesta le va vedea; 
  • După împărțirea cărților către jucători, dealerul va pune cinci cărți pe masa de joc: prima data va pune trei cărți, apoi pe cea de-a patra și, la final, pe cea de-a cincea; 
  • Fiecare jucător trebuie să facă cea mai bună mână de la masă, cu cele două cărți din mână și alte trei (cea mai buna varianta) dintre cele cinci oferite de dealer; 
  • Înainte ca dealerul sa pună o altă carte de joc pe masă, jucătorii plasează pe rând pariurile; Pentru a juca în continuare mâna respectivă și a putea vedea următoarea carte pusă jos de dealer, jucătorii trebuie sa pună în pot cel puțin același număr de jetoane ca cei dinaintea lor;
  • Cea mai bună mână a rundei respective câștigă. 

Iată care sunt noțiunile de bază din jurul acestui joc: 

Reguli Texas Hold’em: Butonul dealerului

Este un simbol ce se mută de la jucător la jucător, pe măsură ce jocul avansează. Cel care are simbolul “D” este dealerul acelei runde, fiind cel care împarte cărțile în acea mână a jocului. Atunci când ești dealer într-o mână de Hold’em, te bucuri de un avantaj binevenit: această poziție îți permite să răspunzi ultimul la cărți, după ce toți ceilalți jucători de la masă au luat deja câte o decizie. Excepție de la regulă: în prima rundă, blindurile se dau după dealer. Ce sunt “blindurile?” Continuă să citești:

CITEȘTE ȘI: Reguli Blackjack: sfaturi și informații utile pentru jucătorii începători 

Reguli Texas Hold’em: Blindurile 

La începutul unei noi runde, după ce noul dealer a fost stabilit, primii doi jucători din dreapta sa vor fi obligați să pună jos “blindul”. Acest pariu este unul cu titlu obligatoriu, având menirea de a declanșa în lanț reacțiile celorlalți jucători de la masă, prin stabilirea unei mize clare. Blindul mic – primul jucător din dreapta dealerului. Blindul mare – cel de-al doilea jucător din dreapta dealerului. 

Reguli Texas Hold’em: Pariurile 

Abia după ce blindurile au fost puse pe masa de joc, dealerul le oferă celor prezenți în joc cele două cărți despre care vorbeam puțin mai sus. Evident, cea mai bună combinație, în această etapă a rundei, este formată dintr-o pereche de Ași. 

Reguli Texas Hold’em: Pre-Flop

Aceasta este denumirea pe care o poartă prima plasare a pariurilor. Jucătorul care pune primul pariul se află în dreapta Big Blindului. Opțiunile pe care le are acesta sunt următoarele: să plăteasca valoarea Big Blindului, să majoreze suma respectivă, sau să renunțe, moment în care va renunța la cele două cărți din mână.

CITEȘTE ȘI: Reguli ruletă – totul despre unul dintre cele mai populare jocuri de cazino

Reguli Texas Hold’em: Flop

După ce toți jucătorii au pus pariurile pe masă, în această primă rundă de pariere, dealerul dezvăluie primele trei cărți din cele cinci. Fiecare jucător care a rămas în continuare activ în aceasta etapă a jocului, stabilește (mental) cea mai bună combinație de cărți, pe care o pot forma cele două cărți  din mâna sa, alături de celelalte trei de pe masă. Primele trei cărți, puse pe masa de dealer, poartă denumirea de flop. Se repetă încă o rundă de pariuri. 

Reguli Texas Hold’em: Turn

După ce a doua rundă de pariuri a luat sfârșit, dealerul va pune jos și cea de-a patra carte. Aceasta poartă denumirea de Turn. Se repetă încă o rundă de pariuri. 

Reguli Texas Hold’em: River

După ce a treia rundă de pariuri a luat sfârșit, dealerul va pune și jos și ultima carte, ce poartă denumirea de River. 

Reguli Texas Hold’em: Showdown

După ce a patra rundă de pariuri a luat sfârșit, iar runda se apropie de final, toți jucătorii activi trebuie să dezvăluie cărțile, pentru a vedea cine are cea mai mare combinație de cărți posibilă. 

Iată cât de simplu se joacă Hold’em, unul dintre cele mai populare jocuri de cazinou din lume! 

Leave a Reply