Seară de Liga Campionilor! Tottenham – Barcelona și Napoli – Liverpool sunt meciurile zilei

Surprizele nu s-au oprit după prima etapă în Liga Campionilor. Aseară, Real Madrid a pierdut la ȚSKA Sofia iar Bayern și Manchester United s-au încurcat cu Ajax și Valencia. O nouă seară, noi surprize? Tottenham – Barcelona și Napoli – Liverpool atrag atenția, într-o zi în care mai joacă și PSG, Liverpool, Dortmund sau Atletico.

Grupa A

Borussia Dortmund – Monaco, ora 22:00

Doar o victorie are AS Monaco în acest sezon, în 10 meciuri, obținută în prima etapă de Ligue 1. Monegascii au pierdut mai bine de jumătate din meciurile de până acum, iar în ultimele două nu au reușit nici măcar să înscrie. Au fost învinși și în primul meci din Liga Campionilor, cu 2-1 de Atletico Madrid, iar o nouă înfrângere – la Dortmund – le-ar face misiunea calificării extrem de grea. Germanii sunt antrenați de o cunoștință mai veche a celor de la Monaco, Lucien Favre, care a condus-o pe Nice până în vară și a avut, împotriva lor, două victorii răsunătoare acasă: ambele cu 4-0 în Ligue 1. Dortmund, fără eșec în 2018/19, e pe primul loc în Bundesliga și a marcat de 11 ori în ultimele două partide!

Atletico Madrid – Brugge, ora 22:00

Fără rival în Belgia, unde a pierdut doar două puncte în campionat, Brugge nu se poate ridica la nivelul Champions League. Înfrângerea cu Dortmund, din prima etapă, continuă seria lor neagră din grupele competiției, fiind a șaptea consecutivă. Șansele la o victorie pe Wanda Metropolitano sunt minime. Acasă, Atletico nu a primit gol în 2018 în cupele europene, trecând de Copenhaga, Lokomotiv, Sporting și Arsenal în drumul spre finala Ligii Europa mulțumită succeselor obținute în fața propriilor fani. Diego Simeone e neînvins de 5 meciuri, seria de victorii consecutive fiind stopată la 3 în weekend, pe Bernabeu, după o remiză albă.

Grupa B

PSV Eindhoven – Inter Milano, ora 22:00

Ajax, rivala lui PSV din Eredivisie, a luat un punct aseară pe terenul lui Bayern – arătând olandezilor că se poate. PSV are șanse, teoretic, mai mari decât aveau „lăncierii” aseară, jucând acasă cu Inter Milano. Clubul din Eindhoven domină în Eredivisie, cu 21 de puncte după 7 etape și o diferență de 23 la golaveraj: 26-3. Singurul lor eșec din acest sezon a avut loc în prima etapă a Ligii, pe Camp Nou, unde au primit 4 goluri fără să marcheze vreodată! Interul, în prima rundă, a luat 3 puncte după un meci dramatic cu Tottenham. Italienii, conduși cu 1-0 până în minutul 86, au reușit să întoarcă scorul și să marcheze golul victoriei la ultima fază a meciului. Au câștigat toate meciurile din Serie A după acea partidă și vin la Eindhoven în formă bună, cu șanse mari de a ajunge la 6 puncte înaintea duelului cu Barcelona.

Tottenham – Barcelona, ora 22:00

Ultimele minute de pe San Siro îi pot costa foarte mult pe cei de la Tottenham. Chiar dacă mai sunt 5 meciuri de jucat, englezii sunt nevoiți să recupereze cel puțin un punct în partida de azi, cu Barcelona. I-au prins pe catalani în cel mai bun moment, aceștia având 3 meciuri consecutive fără victorie, toate în La Liga, fără să aibă adversari foarte puternici: egaluri acasă cu Girona și Bilbao, plus un eșec la Leganes. Cu toate astea, Barcelona rămâne lider în Spania, având 14 puncte după 7 runde. Cu 15 puncte, în schimb, Tottenham e abia a patra în Anglia! Pe Betano, Tottenham – Barcelona este meciul serii și, pe lângă cotele mărite pe marcatori, cele din piața de rezultat final au marjă 0%!

Grupa C

PSG – Steaua Roșie Belgrad, ora 19:55

3 puncte și minim 3 goluri în fiecare meci are Paris Saint-Germain în Ligue 1, dar principala țintă rămâne Liga Campionilor. În ciuda investițiilor uriașe, clubul din capitala Franței nu a trecut de sferturile competiției de când a fost preluat de actuala conducere, în ultimele două ediții fiind chiar eliminat în optimi. Acum, PSG a început campania cu un eșec pe terenul lui Liverpool și nu concepe să piardă vreun punct cu Steaua Roșie. Sârbii au produs surpriza primei etape, ținând-o în șah pe Napoli spre un 0-0. Sunt, așadar, peste PSG în clasamentul grupei – situație care, probabil, se va schimba diseară.

Napoli – Liverpool, ora 22:00

După un început perfect, cu 7 victorii din 7 meciuri, Liverpool a făcut primii pași greșiți. Mai întâi a fost eliminată din Cupa Ligii, apoi a scos un egal în minutul 89 în Premier League. Adversarul a fost același în ambele meciuri: Chelsea, antrenat de Maurizio Sarri, cel care a condus-o pe Napoli până în vară și a format echipa. Cu mâna de ajutor primită de la fostul tehnician, sicilienii vor încerca să prelungească pasa mai puțin bună prin care trece Liverpool. În ultima etapă de campionat, Napoli a pierdut cu 3-1 la Juventus, îndepărtându-se la 6 puncte de primul loc. Acasă, însă, au câștigat toate meciurile din acest sezon și nu au mai pierdut de 7 luni, de la un 2-4 cu AS Roma.

Grupa D

Lokomotiv Moscova – Schalke 04, ora 19:55

Duel între două echipe care nu trec printr-o perioadă bună. Lokomotiv a revenit în Ligă cu o înfrângere clară, 0-3, în Turcia, cu Galatasaray. În weekend a întrerupt un șir de 5 meciuri fără victorie în 90 de minute, cu un 2-0 cu Akhmat Grozny, după ce cu câteva zile înainte avusese nevoie de reprizele adiționale în Cupa Rusiei pentru a elimina o formație de liga a doua. Pentru Schalke, începutul sezonului a fost și mai prost, fiind lanterna roșie în Bundesliga până în ultima etapă. Sâmbătă, formația din Gelsenkirchen a învins-o pe Mainz cu 1-0 pentru primele puncte ale sezonului. Singura consolare pentru nemți în această perioadă de coșmar a fost meciul cu Porto din prima etapă a grupelor, terminat 1-1.

FC Porto – Galatasaray, ora 22:00

Galatasaray conduce atât campionatul Turciei, cât și grupa din Liga Campionilor, dar are probleme vizibile în deplasare. Din 3 meciuri jucate în afara Istanbulului, Galata a pierdut două, ambele la scor: 0-4 la Trabzonspor și 0-3 la Akhisarspor, două echipe din a doua jumătate a clasamentului. Deplasarea de la Porto e cea mai grea de până acum pentru turci, dar un rezultat pozitiv i-ar pune deja în pole position pentru o calificare în optimile Ligii. Porto, care avea doar un meci fără victorie acasă în prima jumătate a anului 2018, a pierdut cu Guimaraes în august și a făcut egal cu Chaves în septembrie, arătând că pe Dragao nu mai este la fel de sigură.

Leave a Reply