US Open: semifinală iminentă între Serena și Sloane Stephens

Sloane Stephens, campioana din 2017 de la US Open, are a doua șansă în acest an, după Serena Williams. Confruntarea dintre ele pare inevitabilă în semifinalele turneului.

Câștigătoarea, așteptată să vină de pe partea superioară a tabloului

Finala de anul trecut, între Sloane Stephens și Madison Keys, ar putea fi reeditată. Sloane, venită să își apere trofeul, are senzația de deja-vu. Azi o întâlnește pe Sevastova, același sfert pe care l-a câștigat în 2017, iar dacă merge mai departe poate juca împotriva Serenei Williams în semifinale (anul trecut, adversara din semifinale a fost Venus) și, în finala, cu Madison Keys.

Stephens a mai jucat cu Sevastova de două ori pe hard și a câștigat ambele meciuri. Primul, acum un an la US Open, iar al doilea luna trecută la Montreal. Astfel, sunt șanse mari să vedem semifinala mult anticipată între ea și Serena Williams, care va juca în sferturi cu Karolina Pliskova.

Jumătatea inferioară a tabloului are o singură jucătoare pentru care sferturile de finală nu sunt cea mai bună performanță la US Open – pe Madison Keys. Ea va avea meci cu Carla Suarez Navarro mâine, care își egalează cea mai bună performanță la un grand slam. Celălalt meci va fi între jucătoare aflate la primele sferturi din carieră: Naomi Osaka și Lesia Tsurenko, surpriza turneului.

Vezi oferta Betano pentru sferturile de finală de la US Open! Ai cote mărite, zeci de opțiuni de pariere și streaming live la toate meciurile!

Clasamentul WTA: Simona Halep își păstrează primul loc, Buzărnescu coboară două locuri

În ciuda eliminării neașteptate din prima rundă, Simona Halep își păstrează avansul de peste 2,000 de puncte în fața Carolinei Wozniacki. Nici Mihaela Buzărnescu nu va fi foarte afectată de turneu, deși a abandonat înaintea primului meci. Buzărnescu a fost depășită doar de Serena Williams și de Carla Suarez Navarro, fiind acum pe 23, și ar coborî pe 24 dacă Lesia Tsurenko s-ar califica în semifinale.

În top 100 WTA sunt, în continuare, alte 4 românce: Sorana Cârstea (52), Irina-Camelia Begu (53), Ana Bogdan (80) și Monica Niculescu (81).

Leave a Reply