Start la US Open, ultimul Grand Slam al sezonului

Al 4-lea și ultimul turneu de mare anvergură al sezonului de tenis a debutat la New York, ieri, 30 august. A fost o primă zi lipsită de mari surprize, favoriții principali reușind să treacă în turul următor al competiției.

 

Novak Djokovic ar putea ridica al 4-lea mare trofeu al sezonului

Numărul 1 mondial ATP, sârbul Djokovic, s-a impus în toate turneele de Grand Slam disputate până acum în acest sezon. Ultima oară câștigător la US Open în 2018, Nole este principalul favorit (cotă 1.80 pe Betano) la supremație în ediția din acest an, dată fiind și absența unor nume mari precum Rafael Nadal, Roger Federer sau Dominic Thiem. Urmăritorii lui Djokovic atât în clasamentul ATP, cât și în clasamentul cotelor la ridicarea trofeului, Daniil Medvedev (cotă 4.50 pe Betano), Alexander Zverev (cotă 6.50 pe Betano) și Stefanos Tsitsipas (cotă 10 pe Betano), nu au câștigat până în acest moment niciun trofeu de Grand Slam, iar drumul sârbului spre al 21-lea, pare unul mai neted ca oricând.

 

Simona Halep n-a ajuns niciodată în finală la Flushing Meadows

Cea mai buna performanță reușită de fostul număr 1 WTA la turneul american, a fost semifinala din 2015, când sportiva noastră nu a reușit să treacă în penultimul act al competiției, de italianca Flavia Pennetta, favorita cu numărul 26 la acea ediție, cea care urma să și ridice trofeul. Simona nu a mai ajuns într-o finală de Grand Slam de la ediția din 2019 a Wimbledon, atunci când a reușit să și câștige în ultimul act după ce a dispus de Serena Williams. Măcinată de accidentări și actualmente pe locul 13 în clasamentul WTA, Halep pleacă cu șansa a 6-a la câștigarea trofeului (cotă 20 pe Betano). Competiția feminină se așteaptă a fi dominată de favoritele Ashleigh Barty (cotă 3.75 pe Betano), Naomi Osaka (cotă 6.00 pe Betano), Aryna Sabalenka (cotă 12 pe Betano) sau Iga Swiatek (cotă 15 pe Betano). Dintre sportivele enumerate mai sus, doar Naomi Osaka a triumfat la US Open, în două rânduri, în 2018 și 2020.

 

Sorana Cîrstea, singura româncă care încă n-a jucat primul meci

Pe tabloul principal al competiției de la New York au intrat 5 sportive din România. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan. Din păcate, doar Simona Halep a reușit până acum să treacă în faza următoare după ce a trecut de Camila Giorgi. Sorana, va disputa astăzi meciul din primul tur, în compania sportivei din Rusia, Veronika Kudermetova, partidă în care românca va pleca cu șansa a doua (cotă 3.10 pe Betano). Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată, în 2016, când Sorana s-a impus scor 2-0.

 

Vino pe Betano și susține-ți favoriții în ultimul turneul de Grand Slam al anului! Ai Cote Câștigător Meci Cu Marja 0% + Pariuri Speciale (total ași meci pentru fiecare jucător/jucătoare, total duble greșeli meci, procentaj primul serviciu și pariuri pe toată durata meciului)