simona halep roland garros

Simona Halep, debut dificil la Roland Garros

Simona Halep va începe astăzi turneul de la Roland Garros, unul pe care ea și-l dorește a fi unul cât mai lung și, de ce nu, cu șanse penntru un prim titlu de Mare Șlem.

Click pentru STREAMING LIVE și programul complet al zilei la Roland Garros 

Jucătoarea din Constanța o întâlnește pe Jana Cepelova, 23 de ani, locul 89 WTA, din Slovacia. La fel ca Halep, Cepelova este o dreptace înaltă de 1,68m.

Cele două s-au întâlnit până acum de două ori, iar scorul general este de 1-1. Simona a învins în 2014, pe hard, la Flushing Meadows (6-2 6-1), iar slovaca a câștigat în 2015, pe iarbă, în primul tur de la la Wimbledon (5-7 6-4 6-3).

Halep a anunțat cu doar o zi înainte de meciul de marți că poate participa la Roland Garros, afirmând că este recuperată în urma accidentării de acum aproximativ 10 zile, din finala de la Roma. Afectată în Italia serios la gleznă, Simona ar putea avea sincope fizice la debutul din Franța. Este incert modul în care va fi capabilă să evolueze. Se știe că jocul său suferă atunci când nu are la dispozi’ie toată forma fizică.

Streaming live Simona Halep vs Jana Cepelova (marți 30 mai 2017, după ora 17:545)

Simona este favorita principală să câștige trofeul de la Roland Garros (cota 6,00 pe Betano.com) în acest an, mai ales pentru că turneul este mai deschis ca niciodată, fără Serena Williams, Maria Sharapova și Victoria Azarenka. Finala de la Roland Garros din 2014 a rămas o amintire frumoasă, dar visul de a câștiga pe zgura pariziană este  încă viu.

Până acum, Halep a avut un an fluctuant. A început slab la Australian Open, dar și-a ridicat forma la Stuttgart cu o semifinală, apoi a obținut pe zgură un titlu de Premier Mandatory la Madrid și o finală de Premier 5 la Roma. În Italia și-a rupt un ligament la glenză în finala cu Elena Svitolina, iar după aceea a spus că șansele ei de a evolua la Roland Garros sunt 50/50. Vineri a intrat pentru prima oară pe teren și a alergat, afirmând că se simte bine, iar luni a confirmat oficial că va juca în Franța.

Singurele sportive din România rămase pe tabolul principal de la Roland Garros sunt Simona Halep și Sorana Cîrstea, care are meci marți de la ora 12:00.

Rezultatele de luni ale româncelor de la Roland Garros

Toate cele patru jucătoare din România care au jucat luni la Roland Garros, în primul tur, au fost eliminate.

Anett Kontaveit – Monica Niculescu 7-5 6-1
Ons Jabeur – Ana Bogdan 6-3 6-4
Patricia Țig – Anastasia Pavlyuchenkova 1-6 0-1 (abandon)
Irina Begu – Mariana Duque-Marino 6-7 4-6

Leave a Reply