simona halep wimbledon

Avancronică Wimbledon: Simona Halep – Kiki Bertens


Simona Halep s-a calificat joi în turul 3 de la Wimbledon, acolo unde o va întâlni pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens, într-un meci programat vineri, de la ora 18:00.

UPDATE: Din cauza ploii, meciul a fost reprogramat pentru sambata, dupa ora 15:00

În turul 2, Halep, a cincea favorită a turneului, a învins-o pe Francesca Schiavone în două seturi, 6-1 6-1. A fost un meci dominat categoric de jucătoarea noastră, care a luat primul set în doar 33 de minute. Ea a salvat șase din șapte mingi de break și a trimis 17 lovituri câștigătoare.

În turul 3, constănțeanca dă piept cu olandeza Kiki Bertens. Scorul general între cele două este 1-1, jucătoarea noastră având o victorie pe hard, în Belgia, în 2010, iar Bertens repurtând cel mai recent sucess, 6-3 6-4 pe zgură în Maroc.

Ambele jucătoare au ajuns în turul 3 la Wimbledon fără să fi pierdut vreun set. Halep le-a învins pe Anna-Karolina Schmiedlova și pe Francesca Schiavone, iar Bertens pe Jelena Ostapenko și pe Mona Barthel.

Bertens este o jucătoare puternică și se află pe locul 28 mondial, însă Halep este cotată cu prima șansă în meci. Jucătoarea noastră are o cotă de 1,33 pentru victorie sau de 1,6 dacă va câștiga primul set și apoi meciul.

A avansat și Niculescu

Alături de Simona Halep, singura jucătoare din România care se mai află în cursă la Wimbledon este Monica Niculescu, calificată și ea joi mai departe.

Niculescu va juca vineri, dar în turul 2, contra jucătoarei Timea Bacsinszky.

Foto: Wimbledon

Leave a Reply