Djokogic - Federer, rivalitatea care a ajuns la numărul 50

Djokovic – Federer, la meciul #50. Miza: semifinala Turneului Campionilor 2019!

Novak Djokovic (32 de ani, 2 ATP) și Roger Federer (38 de ani, 3 ATP) vor sta față în față, joi (ora 22:00, live video pe Betano alături de o gamă variată de pariuri), pentru a 50-a oară de-a lungul unor cariere legendare. Iar miza partidei din ultima fază a grupelor Turneului Campionilor e pe măsură: câștigătorul merge în semifinale, pierzătorul urmărește finalul competiției din fața televizorului.

La Londra, cei doi titani ai sportului alb au avut parcursuri asemănătoare: au pierdut cu Dominic Thiem și l-au învins lejer pe Matteo Berrettini în Grupa Bjorn Borg. Astfel, s-a ajuns într-o situație pe placul urmăritorilor tenisului mondial. Djokovic aleargă după a șaptea semifinală consecutivă la Turneul Campionilor, Federer o caută pe a zecea!

Djokovic – Federer, meciul cu numărul 50

Marea rivalitate a celor doi a început devreme, în 2006, când Federer îl învingea în trei seturi pe Djokovic în primul tur de la Monte-Carlo. Au urmat, apoi, nu mai puțin de 48 de meciuri, majoritatea la cel mai înalt nivel, confruntări dramatice și cireașa de pe tort, finala Wimbledon 2019, câștigată de Djokovic cu 14-12 în setul decisiv, după două mingi de meci salvate.

De-a lungul acestor 13 ani, Djokovic și Federer au oferit câteva dintre încleștările de legendă ale epocii moderne în tenis. Djokovic conduce cu 27-22 și a câștigat șase dintre cele nouă meciuri jucate pe hard indoor, suprafața de la Turneul Campionilor. La Londra, în a cincea cea mai importantă competiție din tenis, cei doi au stat față în față de cinci ori, iar Djokovic conduce cu 3-2.

Djokovic – Federer: miză imensă!

În contextul în care Dominic Thiem e deja calificat, iar Matteo Berrettini nu mai poate emite pretenții, Djokovic – Federer primește eticheta de meci decisiv pe un tărâm pe care ambii se simt foarte bine. Debutant la Masters Cup în 2007, Djokovic are șase finale consecutive la Londra și cinci turnee, în timp ce Federer a fost eliminat o singură dată în faza grupelor în cele 16 participări. Cu șase Turnee ale Campionilor în CV, Federer caută a zecea semifinală consecutivă, dar cotele nu sunt de partea sa: dacă Nole e marele favorit al turneului, campionul elvețian e antepenultimul în topul cotelor oferite de Betano.

Leave a Reply