Rafael Nadal nu s-a regăsit în primul meci de la Londra

Rafa Nadal, aproape să rateze ultimul mare obiectiv

Rafael Nadal (33 de ani, 1 ATP) pare, din nou, departe de ultimul mare obiectiv al carierei: câștigarea Turneului Campionilor de la Londra. Învins clar de Alexander Zverev, 6-2, 6-4, în prima etapă a fazei grupelor, ibericul a ajuns din favorit marele outsider al cotelor la pariuri sportive oferite de Betano.

Sâcâit de o accidentare la abdomen încă din timpul turneului Masters de la Paris, Rafa a atacat competiția din capitala Angliei din postura de favorit principal al clasamentului și de opțiune a doua a cotelor la pariuri sportive online, după Novak Djokovic. Dar lucrurile nu au mers bine pentru spaniol, cel care, miercuri după-amiază, va fi pus în fața unui meci de totul sau nimic în fața lui Daniil Medvedev, rusul pe care l-a învins dramatic în marea finală de la US Open 2019.

Rafael Nadal, aproape de al nouălea eșec la Londra

Cum Tsitsipas și Zverev, învingătorii din prima rundă, se vor întâlni în meci direct de la ora 22:00, asupra lui Nadal tronează o presiune foarte mare. De-a lungul celor opt participări la Londra, spaniolul nu a ridicat niciodată trofeul deasupra capului, iar câștigarea Turneului Campionilor a rămas, de-a lungul anilor, singurul mare obiectiv neîmplinit. Acum, Rafa este prima dată outsider într-un meci oficial după finala Australian Open 2019 (pierdută în trei seturi la Novak Djokovic) și doar victoria în fața lui Medvedev îl mai ține în cursă. Rafa are 33 de ani, dezbaterea privind cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor atinge și Turneul Campionilor, dar cotele nu sunt în favoarea sa: e ultimul în topul cotelor pentru calificarea în semifinale, dar și ultimul în ierarhia potențialilor câștigători, cu o cotă de 18.

Performanțele lui Rafael Nadal la Turneul Campionilor de la Londra:

Finalist (2010, 2013)
Semifinalist (2006, 2007, 2015)
Eliminat în faza grupelor (2009, 2011, 2017)

Meciul dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev, primul din etapa a doua a Grupei Andre Agassi, va fi al treilea direct (2-0 pentru Rafa) și va începe de la ora 16:00, live video pe Betano alături de o gamă variată la pariuri sportive online.

Leave a Reply