rio 2016 scrima

Rio 2016, Ziua 1: Romania învinsă de Angola la handbal, calificare în finală pentru Drăgulescu, ratare majoră la scrimă


România a început sâmbătă Jocurile Olimpice de la Rio, dar prestațiile sportivilor noștri au fost unele slabe sau mediocre în prima zi de întreceri.

Șanse spulberate la scrimă

Primul eșec a fost cel al scrimerelor, care au concurat la individual. Aveam speranțe de medalie mai ales prin Ana Maria Popescu (fostă Brânză). Numai că aceasta a fost eliminată în optimile de finală de coreeanca Choi Injeong, cu scorul de 15-8.

Celelalte două scrimere are noastre, Simona Gherman și Simona Pop, fusesră eliminate din primul tur!

România mai are o șansă la medalie, la scrimă, la concursul pe echipe, acolo unde sportivele noastre pot îmbunătăți după acest debut slab.

Drăgulescu, finală la sărituri

Marian Drăgulescu s-a calificat sâmbătă noapte în finala de la sărituri, cu notele de  5,133 si 15,433, de pe locul 5. El mai participase la sol și paralele, dar acolo nu a reușit să meargă în finale.

Gimnastul Andrei Muntean a concurat la toate cele șase aparate, dar  s-a calificat doar în finala de la paralele, de pe locul 8.

Drăgulescu și Munteau sunt singurii gimnaști ai României de la Rio 2016, alături de Cătălina Ponor.

Handbal: România, învinsă de cea mai slabă echipă din grupă

A urmat meciul României cu Anglona la handbal, primul al echipei  noastre feminine de la Rio. În fața cele mai slabe echipe din grupă, România a fost învinsă cu 23-19 și nu a condus niciodată.

Tricolorele au marcat primul gol abia în minutul 10 și după aceea au reușit să egaleze o singură dată la 4-4, în restul timpului fiind conduse chiar și cu o diferență de cinci goluri.

Dacă nu era portarul Ungureanu într-o formă de zile mari, scorul ar fi putut lua proporții.

Următoarele meciuri ale României, în grupele de la Rio sunt cu Brazilia (8 august, ora 22:40), cu Muntenegru (10 august, 17:30), cu Spania (12 august, 20:40) şi cu Norvegia (14 august, 22:40).

Pariază pe Rio 2016

One Comments

  1. Pingback: Rio 2016, Ziua 1: Rezultatele complete ale României - Betano Blog

Leave a Reply