rio apa verde inot

Rio 2016: Alertă, apă verde în piscină! (FOTO)


Centrul Acvatic Maria Lenk de la Jocurile Olimpice de Vară Rio 2016 a trecut printr-un moment neexplicabil. Apa din piscina în care s-a desfășurat una dintre finale a căpătat culoarea verde.

Totul s-a întâmplat la finala de sărituri în apă platformă 10m feminin sincron.

Apa limpede și albastră s-a transformat marți într-o apă verde, spre stupoarea sportivelor care cu 24 de ore mai devreme concuraseră în condiții optime.

Oficialii Federației Internaționale de Înot au declarat că este posibil ca sportivii să fi solicitat schimbarea culorii din cauza luminii prea puternice reflectate de apa albastră.

Pariază pe Rio 2016

În camera presei se vorbea despre posibilitatea ca organizatorii să nu fi dezinfectat apa cum trebuie, ceea ce ar fi putut duce la formarea unor alge verzi.

Dar competiția a mers mai departe cu apa din ce în ce mai verde, iar nimeni nu și-a explicat cu adevărat ce s-a întâmplat.

La finalul competiției de platformă 10m feminin sincron, organizatorii au trimis un comunicat de presă în care au scris că vor investiga problema.

În imaginea de mai jos se observă bazinul olimpic de înot cu apă albastră, în partea stângă, iar în partea dreptă bazinul de sărituri cu apa verde!
2

 

 

Leave a Reply