Messi – Ronaldo. Meciul 35

Duminică e un nou clasic al Spaniei și, ca de obicei, toți ochii sunt pe Messi și Ronaldo. Cei mai buni fotbaliști ai lumii sunt adversari pentru a 35-a oară iar vedeta Barcelonei e în avantaj, cu 16 victorii – față de 10 ale lui Ronaldo. După cum arată și infograficul Betano, duelul dintre ei nu e doar unul între doi mari sportivi, ci între două staruri globale.

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo vor fi adversari duminică, 6 mai, de la ora 21:45 în El Clasico. Meciul 35 dintre ei va avea loc la 10 ani de la primul lor duel direct: în aprilie 2008 au jucat în semifinalele Ligii Campionilor Barcelona și Manchester United, englezii calificându-se după 1-0 la general. Au mai avut două întâlniri în afara El Clasico: finala Ligii Campionilor din 2009, adjudecată de catalani cu 2-0, și un amical Portugalia – Argentina 1-0 în 2014. Rămân 30 meciuri cu ambii pe teren, între Barcelona și Real Madrid, iar bilanțul e în favoarea lui Messi: are 15 victorii, Ronaldo doar 8, iar 7 „clasice” au fost egaluri.

Bucură-te de cotele mărite pentru El Clasico pe Betano!

Derby-ul de duminică nu mai poate schimba soarta campionatului, câștigat deja de Barcelona, și nici topul golgheterilor – unde Messi e lider detașat. Miza e șirul de meciuri fără înfrângere al catalanilor. Messi și coechipierii nu au pierdut niciun meci în acest sezon și sunt aproape să fie prima echipă care termină un campionat cu 0 în dreptul înfrângerilor sub actualul format din Primera Division. Real Madrid a avut un titlu luat fără eșec, într-o perioadă în care se jucau doar 18 meciuri pe an (1931-32) și va face tot posibilul să nu împartă și această onoare cu marea rivală.

Principala misiune a „galacticilor” va fi să îl oprească pe Leo Messi, care a fost decisiv la peste jumătate din golurile echipei sale din campionat. A înscris de 32 ori și a dat 12 pase decisive în 33 meciuri. Cristiano Ronaldo a fost prezent mai puțin pe teren, de numai 25 ori, însă are 24 goluri și 5 assisturi. Nu va rămâne fără un titlu de golgheter în acest an, „mulțumindu-se” cu cel din Liga Campionilor, unde a punctat de 15 ori.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *