INFOGRAFIC: Stelele All Time de la Real Madrid și FC Barcelona: trecut vs. prezent

Duminică, 21 aprilie, de la ora 22:00, va avea loc un nou episod din marele derby al fotbalului spaniol dintre Real Madrid și FC Barcelona, marele El Clasico așa cum este cunoscut în întreaga lume.

O confruntare între cele mai titrate echipe din La Liga și care cu șapte etape înaintea finalului de sezon se regăsesc despărțite de opt puncte în fruntea ierarhiei primei ligi spaniole.

Real Madrid se îndreaptă cu pași mari spre al 36-lea titlu de campioană a Spaniei din istorie, fiind singura echipă neînvinsă pe propriul teren în actualul sezon.

Din cele 15 meciuri disputate pe teren propriu, Real Madrid a câștigat 13 și a remizat în alte două, ”albii” având cea mai bună apărare din campionat acasă (7 goluri primite).

De cealaltă parte, FC Barcelona este singura echipă care nu a pierdut niciun meci în deplasare în actualul sezon din La Liga. Formația blaugrana a înregistrat nouă victorii și șase remize pe teren străin.

În actualul sezon FC Barcelona a pierdut deja de două ori în fața rivalei Real Madrid. S-a întâmplat pe teren propriu în turul campionatului (2-1) și apoi în finala Supercupei Spaniei (4-1).

Real Madrid s-a impus în precedentele trei confruntări directe, în meciurile oficiale, FC Barcelona câștigând ultima oară pe 19 martie 2023, pe teren propriu, într-un meci din campionat, cu 2-1.

Conform cotelor Betano echipa Real Madrid pornește ca favorită în meciul cu FC Barcelona.

Stelele All Time de la Real Madrid și FC Barcelona: trecut vs. Prezent

Un duel El Clasico care de-a lungul timpului i-a avut în teren pe unii dintre cei mai mari jucători ai fotbalului.

E de ajuns să ne gândim la legendarul Alfredo Di Stefano, care era să ajungă la Barcelona, dar care și-a creionat o carieră de excepție în tricoul lui Real Madrid, cu 216 goluri în cele 282 de meciuri jucate în campionat.

A urmat perioada lui Raul Gonzalez, atacant din anii 90 care și-a pus amprenta pe istoria Realului cu 228 de goluri marcate în 550 de meciuri în prima ligă.

Ultimul mare nume care a evoluat pentru Real Madrid rămâne, fără doar și poate, Cristiano Ronaldo. Un jucător care a depășit bariera celor 300 de goluri marcate la nivelul campionatului spaniol.

FC Barcelona a fost nevoită să se reinventeze în absența lui Lionel Messi, de departe cel mai reprezentativ jucător care a îmbrăcat vreodată tricoul blaugrana.

Argentinianul încă activ peste ocean la Inter Miami a marcat 474 de goluri în 520 de meciuri de campionat pentru FC Barcelona. Sunt cifre fabuloase pe care nu le va egala altcineva prea curând sau poate niciodată.

Înaintea derby-ului de duminică cifrele jucătorilor din loturile actuale sunt modeste comparativ cu titanii din trecut.

La Real Madrid în fruntea marcatorilor din lotul prezent îl regăsim pe Vinicius jr., cu 46 de goluri în 171 de meciuri, urmat de Luka Modric (28 goluri / 353 meciuri), Rodrygo (26 goluri / 138 meciuri) și Lucas Vazquez (23 goluri / 240 meciuri).

Cel mai bun marcator al Barcelonei în competiția internă din lotul actual este Robert Lewandowski, cu 36 de goluri în 62 de meciuri. Topul patru este completat de Ferran Torres (15 goluri / 74 meciuri), Pedri (14 goluri / 92 meciuri) și Sergi Roberto (12 goluri / 240 meciuri).

Chiar și așa, la orice oră și în orice circumstanță marele duel dintre Real Madrid și FC Barcelona rămâne unul de neratat pentru iubitorii sportului rege, fiind un meci care niciodată nu a dezamăgit.