Revenirea lui Kim Clijsters, atracția zilei în sport

Welcome back, Kim! Revenirea campioanei se vede pe Betano

Fost lider mondial și triplă câștigătoare de Grand Slam, belgianca Kim Clijsters (37 de ani) va fi protagonista startului de săptămână în sportul mondial. După o pauză de șapte ani, Kim revine în circuitul WTA la Dubai, unde o va înfrunta, în primul tur, pe Garbine Muguruza (16 WTA, proaspăt finalistă la Australian Open 2020), live video pe Betano alături de sute de opțiuni la pariuri sportive online.

A treia revenire a lui Kim

Pentru jucătoarea care a scos capul în lumea tenisului în 1999, cu un meci pierdut de la 5-3 în decisiv în optimile de la US Open în fața Serenei Williams, noțiunea de renunțare la sportul alb nu există. Câștigătoare la US Open 2005, primul lider belgian din istorie (în 2003), Kim s-a obișnuit să joace într-un carusel al vieții private și al pasiunii pentru tenis. După un val de accidentări, s-a retras din tenis în 2007, cu statutul de legendă, pentru a se căsători cu baschetbalistul american Brian Lynch și a da naștere primului copil – Jada. S-a întors în 2009, la două luni după moartea tatălui său Leo Clijsters, fost fotbalist în naționala Belgiei, iar rezultatele au venit imediat.

În 2009, la al treilea turneu de la revenire, a primit un Wild Card la US Open, le-a învins pe ambele surori Williams și a devenit prima mămică deținătoare a unui titlu de Grand Slam. Și-a completat CV-ul cu încă un succes major la Flushing Meadows, cu coroana de la Australian Open, dar și cu statutul de prima jucătoare care a devenit număr 1 mondial după ce a născut. Dar accidentările la șold, gleznă și abdomen au împiedicat-o să se mai exprime la nivelul optim. Pauză din 2012, după ce a ratat US Open….

Până acum!

Cu 41 de titluri la simplu, 11 la dublu și statutul de legendă căpătat prin intrarea în Hall of Fame în 2011, Kim pleacă la un nou drum, acela al revenirii. Pe care l-au parcurs, de-a lungul timpului, sportivi mari precum Michael Jordan, Magic Johnson, Michael Phelps, Martina Hingis, Floyd Mayweather sau Serena Williams. Cu o invitație la Dubai, ar fi trebuit să joace în fața olandezei Kiki Bertens (nr. 8 WTA), dar tabloul de concurs s-a schimbat și a adus-o în fața unui prim test foarte dificil: luni după-amiază va sta față în față cu Garbine Muguruza, fost lider mondial cu zece ani mai tânăr decât Kim și finalistă la Australian Open 2020, primul Grand Slam al anului.

Garbine Muguruza, prima adversară a lui Clijsters

Garbine Muguruza, prima adversară a lui Clijsters

Așteptată să strălucească

Mamă a trei copii, Kim a stat aproape de tenis în anii petrecuți în afara circuitului, iar Simona Halep a fost prima care a atras atenția asupra faptului că belgianca se află într-o formă bună. Cele două s-au antrenat împreună la Dubai, iar Halep a transmis că se așteaptă ca fostul lider mondial să facă față fără probleme actualului nivel din WTA. Înainte, Elise Mertens, cea mai bună jucătoare a Belgiei la acest moment, puncta strict: “Lovește mingea foarte puternic, nivelul ei e foarte bun”, completată de Xavier Malisse, fost tenismen belgian de top: “Am avut o sesiune bună de antrenament cu ea. Până la urmă, și-a găsit ritmul și loviturile ei sunt în continuare fantastice. Mai sunt, ici și colo, câteva slăbiciuni, dar e normal după atâția ani fără competiții. Se va descurca bine dacă nu se va accidenta”.

Motivul din spatele revenirii? Îl aflăm de la Kim, undeva în septembrie 2019: “În ultimii șapte ani am fost mamă cu normă întreagă. Și iubesc asta! Chiar o fac, dar, de asemenea, am iubit să fiu jucătoare profesionistă de tenis. Și îmi lipsește acel sentiment. Deci, dacă le-aș face pe amândouă? Pot fi o mamă iubitoare pentru cei trei copii ai mei, dar și o jucătoare bună de tenis?”.

Leave a Reply