FC Saburtalo Tbilisi – FCSB

FC Saburtalo Tbilisi şi FCSB vor juca joi, 21 iulie 2022, de la ora 19:00, în manşa întâi din turul al doilea preliminar al Europa Conference League. Partida va avea loc pe stadionul “Boris Paichadze Dinamo Arena” din Tbilisi, va fi LIVE pe Digi Sport 1 şi Prima Sport 1 şi va fi arbitrată de Kai Erik Steen din Norvegia.

 

Betano: 4.80 pentru o victorie FC Saburtalo Tbilisi, 3.85 egal, 1.60 pentru un succes FCSB

 

FC Saburtalo Tbilisi

În urmă cu doi ani, FC Saburtalo Tbilisi juca în primul tur preliminar din Europa League în deplasare cu Apollon Limassol, într-o singură manşă, fiind surclasată şi eliminată cu 5-1. În acest sezon georgienii au jucat acasă în primul tur preliminar din Europa Conference League cu Partizani Tirana, fiind învinşi cu 1-0. A urmat returul din Albania, unde echipa antrenată de Lasha Nozadze a câştigat tot cu 1-0 (Giorgi Guliashvili 53) şi s-a calificat turul al doilea preliminar cu scorul de 5-4 după executarea loviturilor de la 11 metri. Gruparea din Tbilisi a terminat pe poziţia a 4-a în în Erovnuli Liga, la 18 puncte de campioana Dinamo Batumi. “Red Eagles” au prins totuşi un loc de Europa Conference League, pentru că au câştigat Cupa Georgiei, învingând-o la Kutaisi cu 1-0 pe Samgurali Tsqaltubo. După 20 de etape disputate în Erovnuli Liga, FC Saburtalo Tbilisi se află pe locul 5 cu 30 puncte, la 17 puncte de liderul Dinamo Batumi şi va juca în etapa a 21-a pe 12 august, acasă cu Torpedo Kutaisi.

 

FCSB

“Roș-albaștrii” nu au reuşit decât un egal acasă cu Universitatea Cluj, scor 1-1 (Florin Tănase 55 penalty – Adrian Bălan 45+4), în prima etapă a Ligii 1. ” Bucureștenii vor să uite meciul din Liga 1, mai ales că în etapa a doua vor juca derby-ul cu Rapid. Prioritatea nr. 1 este de a se califica în grupele Europa Conference League, pentru că au trecut 4 ani de când au jucat ultima dată în grupele unei competiţii europene. De atunci “roş-albaştrii” au fost eliminaţi de Rapid Viena, Vitória Guimarães, Slovan Liberec şi Shakhter Karagandy. Nu vor juca din cauza accidentărilor Valentin Crețu, Iulian Cristea, Rachid Bouhenna, Ionuț Panțâru şi Risto Radunović. Dacă FCSB îi va elimina pe gruzini, va juca în turul al treilea preliminar al Europa Conference League învingătoarea dintre Víkingur Reykjavík din Islanda şi FC DAC 1904 Dunajská Streda din Slovacia.

 

Echipa probabilă FCSB (4-3-3): Târnovanu – Haruț, Dawa, Tamm, Ov. Popescu – Olaru, Edjouma, Fl. Tănase – Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu.

Antrenor: Anton Petrea.