INFOGRAFIC BETANO: Unde sunt acum jucătorii din finala Ligii Campionilor 2011, Barcelona - Manchester United 3-1

Unde sunt acum finaliștii Ligii Campionilor din 2011?

Barcelona și Manchester United se întâlnesc diseară în returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. În turul de pe Old Trafford, catalanii s-au impus cu 1-0. Penultimul duel între ele a fost, însă, cu trofeul pe masă. În 2011, cei mai mari antrenori ai secolului, Pep Guardiola și Sir Alex Ferguson, trimiteau două formații de top în teren pe Wembley.

La Barcelona, generația de atunci era la apogeu. Messi, Pique, Busquets sau Pedro aveau sub 25 de ani. Xavi, Iniesta, David Villa sau Dani Alves – toți în jurul vârstei de 30. La United, marea trupă creată de Sir Alex Ferguson se apropia de apus. Antrenorul scoțian avea să se retragă la doi ani după finală; van der Sar trecuse de 40 de ani, Giggs se apropia de același prag. Rio Ferdinand, Vidic, Evra sau Carrick – toți pe la 30. Au trecut 8 sezoane de atunci, iar din cei 36 de fotbaliști aflați pe foaia de joc a finalei Ligii Campionilor mai sunt activi 22. Doar 16, însă, în Europa, și doar 8 dintre ei la nivel înalt.

Cote Betano 1X2: 1.38 Barcelona – 5.25 X – 8.00 Man United

Cote Betano calificare: 1.07 Barcelona – 8.50 Man United

4 supraviețuitori ai finalei din 2011 au fost pe teren în tur

Citește și: INFOGRAFIC: Transferurile lui Liverpool. Cum a schimbat Klopp strategia clubului, după ani de investiții mari în jucători care nu au confirmat. Liverpool e aproape de semifinalele Ligii Campionilor: joacă returul cu Porto, după ce s-a impus cu 2-0 în tur. Cote Betano: 3.25 Porto – 3.85 egal – 2.12 Liverpool

5 jucători care au pășit pe Wembley în 2011 mai sunt în loturile actuale ale Barcei și United, iar 4 au jucat săptămâna trecută. La catalani, toți 3 sunt jucători cruciali: Pique, Busquets și Messi. La United, Smalling a fost titular – însă „diavolii” caută de mult un fundaș central de calitate pentru a-l înlocui. Al cincilea, Antonio Valencia, va părăsi echipa din Manchester la finele sezonului. Ecuadorianul e la al zecelea sezon alături de echipă și a primit banderola de căpitan în 2018, după retragerea lui Michael Carrick. Nu s-a bucurat prea mult de ea, jucând doar 8 partide în actuala stagiune, fiind mai mult accidentat, iar șefii clubului au anunțat deja că nu îi vor prelungi contractul care expiră peste două luni.

Guardiola bate recorduri dar nu câștigă Liga. Dani Alves, Pedro și Thiago mai sunt la echipe de top.

Citește și: INFOGRAFIC Poch vs Pep. Totul despre antrenorii lui Tottenham și Manchester City, înaintea partidei din sferturile Ligii Campionilor. Mâine, de la 22:00, avem City – Tottenham! Cote Betano: 1.33 City – 5.40 egal – 9.50 Tottenham

Guardiola a mai stat un sezon la Barcelona, iar de atunci a bătut nenumărate recorduri în Bundesliga și Premier League. Are 4 titluri de campion și 4 cupe naționale, dar îi lipsește din palmares o nouă medalie a Ligii Campionilor. Pep încearcă să rupă „blestemul” din nou, ajungând în sferturi cu City, unde o așteaptă returul cu Tottenham.

Revenind la jucători, dintre cei plecați de la Barca sau United mai găsim doar trei la echipe de top europene: Dani Alves (PSG), Pedro (Chelsea) și Thiago (Bayern Munchen). De la United, cel mai bine stau Chicharito Hernandez (West Ham) și Fabio (Nantes), aflați în primele divizii ale unor campionate de top. La un nivel mai scăzut, dar tot în Europa, au ajuns Adriano și Anderson – ambii în Turcia, Oier – la Levante; Bojan, Fletcher și Kuszczak – toți în liga a doua engleză.

Vissel Kobe are la fel de mulți finaliști din 2011 ca Man United

Destinații excelente pentru fotbaliștii aflați pe final de carieră sunt ligile din Asia sau America. În Japonia, Vissel Kobe îi are pe Andres Iniesta și David Villa, titulari în finala de pe Wembley. Javier Mascherano a luat drumul Chinei, către Hebei China Fortune, iar Xavi al Qatarului, fiind la Al Sadd. Vedetele lui United preferă să traverseze Atlanticul către Major League Soccer: Rooney e la DC United, Nani la Orlando City.

Unde sunt retrașii? Van der Sar tocmai l-a transferat pe Răzvan Marin

Citește și: Ce super-echipă ar fi avut Ajax Amsterdam dacă își păstra vedetele! Tot azi, de la 22:00, se joacă Juventus – Ajax în sferturile Ligii Campionilor. Cotele Betano au marjă 0%: 1.72 Juve – 4.10 X – 5.70 Ajax!

Edwin van der Sar, legendarul portar olandez aflat între buturile lui United în 2011, este acum manager general la Ajax Amsterdam și se pregătește de returul cu Juventus din sferturile Ligii Campionilor. Fundașul stânga Eric Abidal este director sportiv la Barcelona, iar omologul său de atunci – Patrice Evra – e aproape de a fi numit în aceeași funcție la Man United. Michael Carrick a rămas în staff-ul echipei după retragerea din 2018, devenind antrenor secund. Tot antrenor e Ryan Giggs, la naționala Țării Galilor. Aproape de club a rămas și Park Ji-Sung, fiind ambasador global al „diavolilor”. Rio Ferdinand, Paul Scholes și Michael Owen sunt, în prezent, analiști sportivi la televiziuni britanice.

One Comments

  1. Pingback: INFOGRAFIC: Transferurile lui Liverpool. Cum a schimbat Klopp strategia clubului - Pariuri.ro

Leave a Reply