Liverpool, favorită la câștigarea Ligii. Cotele Betano

Liverpool – Barcelona 4-0 și Ajax – Tottenham 2-3, două dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria recentă, rămân în spate și lumea fotbalului mondial se gândește la finala de pe 1 iunie, de la Madrid, de pe “Wanda Metropolitano”. Betano a intrat deja în febra marelui meci găzduit de stadionul lui Atletico Madrid, iar cotele oferite o indică pe Liverpool drept favorită la câștigarea “cupei cu urechi” numărul șase din istorie.

COTELE BETANO PENTRU MAREA FINALĂ A LIGII CAMPIONILOR

Grație parcursului formidabil din Liga Campionilor și Premier League, echipa lui Jurgen Klopp primește statutul de favorită, având o cotă de 2.00 că va câștiga meciul și o cotă de 1.5 că va ridica trofeul deasupra capului. Argumentele lui Liverpool? Jocul electrizant și mentalitatea de învingător arătate de-a lungul unui sezon incredibil, prezența lui Jurgen Klopp pe banca tehnică și, evident, a zecilor de mii de “cormorani” care vor călători la Madrid pentru a susține echipa. Dincolo, cota lui Tottenham pentru un succes în 90 de minute este de 4.00, în timp ce prima Ligă din istorie “înverzește” o cotă de 2.6.

MECI APARTE, OFERTĂ PE MĂSURĂ: COTELE SPECIALE OFERITE DE BETANO PENTRU TOTTENHAM – LIVERPOOL

Tottenham – Liverpool, finala antrenorilor fără trofeu la actuala echipă

Ultimul act al celei mai prestigioase competiții intercluburi din istoria fotbalului va aduce, cu siguranță, o premieră: Jurgen Klopp sau Mauricio Pochettino vor câștiga în premieră un trofeu (și ce trofeu!) pe banca echipelor pe care le antrenează.

Venit în 2015, neamțul Klopp i-a redat lui Liverpool un spirit care părea pierdut, dar, în patru ani, nu a reușit să se atingă de vreun trofeu important. În 2016, a pierdut finala Europa League, cu Sevilla, și finala Cupei Angliei, cu Manchester City, iar în 2018 a cedat în finala Ligii Campionilor, 1-3 cu Real Madrid. A terminat pe locul al patrulea sezonul trecut în Premier League, iar în acest an e aproape să piardă din nou titlul, City având un avans de un punct cu o etapă înaintea finalului. Jurgen are, totuși, o vitrină de trofee cucerite cu Borussia Dortmund: două titluri în Bundesliga, o Cupă a Germaniei și două Supercupe ale Germaniei.

De partea cealaltă, argentinianul Pochettino e creatorul lui Tottenham, echipă la care a ajuns în 2014, dar nu are niciun trofeu în întreaga carieră. A făcut din Spurs o formație de temut pe plan intern, a terminat campionatul pe locul al doilea, iar cel mai aproape de cucerirea unui trofeu a fost în 2015, când Chelsea l-a învins în finala Cupei Ligii Angliei.

Liverpool, avantajată de istoria recentă

Din punct de vedere al statisticii, Klopp și ai lui au un avantaj important, de ordin moral, care ar putea conta enorm în ultimul act din capitala Spaniei. Din 2014, anul sosirii lui Pochettino la Londra, Spurs a câștigat un singur meci cu Liverpool, 4-1 pe teren propriu în octombrie 2017. În acest interval s-au jucat 11 meciuri, nouă cu Jurgen Klopp ca adversar, iar “cormoranii” au câștigat de șase ori. Patru partide s-au terminat la egalitate, o victorie a mers în contul lui Tottenham, iar golaverajul e dătător de speranțe pentru partea roșie a orașului Liverpool: 19-3 pentru Liverpool.

Meciurile Liverpool – Tottenham din ultimii cinci ani:

31 august 2014: Tottenham – Liverpool 0-3
10 februarie 2015: Liverpool – Tottenham 3-2
17 octombrie 2015: Tottenham – Liverpool 0-0
2 aprilie 2016: Liverpool – Tottenham 1-1
27 august 2016: Tottenham – Liverpool 1-1
25 octombrie 2016: Liverpool – Tottenham 2-1
11 februarie 2017: Liverpool – Tottenham 2-0
22 octombrie 2017: Tottenham – Liverpool 4-1
4 februarie 2018: Liverpool – Tottenham 2-2
15 septembrie 2018: Tottenham – Liverpool 1-2
31 martie 2019: Liverpool – Tottenham 2-1

Leave a Reply