Nurburgring, etapa 3 a CNDC Betano 2020

Oscar Williams, impresionant la CNDC Nurburgring

Etapa a treia a Campionatului Național Digital de Circuit Betano, desfășurată vineri seară pe circuitul de la Nurburgring, l-a avut în centrul atenției pe Oscar Williams. Devenit celebru după ce a ajuns la volanul unui monopost de competiție direct dintr-un simulator, cunoscutul gamer britanic a obținut victoria la chiar prima participare în CNDC Betano 2020, plecând din pole position în prima cursă, iar în etapa a doua a terminat pe locul al patrulea.

“Statementul” lui Williams în calificări și prima manșă

Lui Oscar Williams nu i-a luat mult timp să se îmbrace în haina de entitate dominantă a calificărilor. A pus rapid un avans de două zecimi în lupta pentru pole și, până la finalul calificărilor, l-a întrecut pe Claudiu Dima, cel care i-a luat fața lui Florin Mergea, coechipierul de la Zecarul Sports, pentru doar nouă miimi de secundă și și-a adjudecat poziția a doua pe prima linie. Pe linia a doua, lângă Mergea a venit Sergiu Niculae, în timp ce Lucas Motadel și Bogdan Mutu au completat linia a treia.

În prima manșă a cursei de la Nurburgring, transmisă de la 23:00 pe PRO X, Williams s-a instalat la conducere și nu a coborât din fotoliul de lider până la final, terminând cu cel mai rapid tur, dar și cu un avans de 4,558 secunde față de Claudiu Dima, urmat, din nou, de Florin Mergea, coechipierul cu care se luptă și la general. Bogdan Mutu a câștigat cursa cu Leo Borlovan și Sergiu Nicolae pentru locul al patrulea, iar zona fierbinte, lupta pentru locurile 7, 8, 9 și 10, i-a avut în centrul atenției pe Cristian Moisescu, Dragoș Simion, Lucas Motadel și Bogdan Moldovan, ultimul reușind să-și adjudece dreptul de a pleca primul în manșa a doua.

Moldovan, primul la start și la sosire

Scenariul primei manșe s-a respectat și în episodul al doilea de pe Nurburgring, iar Bogdan Moldovan a câștigat cursa plecând din pole position. L-a urmat Dragoș Simion, liderul de la general, la mai puțin de jumătate de secundă în spate, clasare echivalentă cu puncte prețioase în lupta la vârful “generalului”. Pe trei a sosit Cristian Moisescu, cel care a semnat și cel mai rapid tur al manșei a doua.

Plecat de pe zece, Williams a sărit până pe poziția a patra, operațiunea Nurburgring terminându-se pentru el cu o zestre de 37 de puncte, un record pentru primele trei etape ale competiției. Pe cinci a terminat Leo Borlovan, iar tenismenul Florin Mergea a obținut un foarte bun loc șase, dar și poziția a doua la general. Top tenul a fost completat de de Claudiu Clima, Sergiu Nicolae, Lucas Motadel și Mihai Suteanu.

TOP GENERAL: Simion își consolidează poziția, Mergea urcă pe 2

După această etapă, Dragoș Simion și-a consolidat poziția de lider al clasamentului general din prima ediție a Campionatului Național Digital de Circuit Betano. Fostul pilot de karting și de anduranță are 79 de puncte după primele trei runde, fiind urmat în acest clasament de vicecampionul olimpic de la Rio, Florin Mergea, cu 67 de puncte. Colegul lui Mergea de le Zecarul eSports, Claudiu Clima, este al treilea în top, cu 65 de puncte. Câștigătorul manșei secunde, Bogdan Moldovan, a urcat până pe 7 la general, având acum 42 de puncte.

Etapa următoare este programată în Catalunya, la Barcelona în ziua de 8 mai 2020, urmând să fie transmisă atât pe canalul de YouTube al FRAS, cât și pe postul de televiziune Pro X.

Leave a Reply