INFOGRAFIC: Trei playoff-uri, trei campioane

În acest final de săptămână începe returul playoff-ului! Trei echipe au rămas în lupta pentru titlu: FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova. Niciuna dintre ele nu a fost campioana României de la introducerea actualului sistem competițional! Cine va câștiga Liga 1 Betano?

Record de puncte în 2017-18!

În primele două playoff-uri, primul loc avea 26 puncte înainte de prima etapă și 36 înainte de prima a returului. Sezonul actual a stabilit un record la aceste două clasamente intermediare și îl va da, probabil, și pe cel de la finalul campionatului. FCSB are acum 41 puncte, cu 3 mai puțin decât a avut Viitorul la finalul campionatului trecut, când a luat titlul! Cu cele 39 de acum, CFR ar fi fost lider în oricare ediție anterioară. Craiova are 34, la fel de multe ca Viitorul în acest punct al playoff-ului din 2017.

A treia campioană diferită

Campioana nu a reușit să își apere titlul în acest sistem competițional și tradiția se păstrează, șansele Viitorului să recupereze 12 puncte în 5 etape fiind infime. Cum Astra e și mai jos, vom vedea a treia câștigătoare diferită a Ligii 1 Betano în ultimii trei ani. FCSB e ultima echipă care a luat titluri consecutive – 3 – în perioada 2012/13 – 2014/15. CFR nu a mai ridicat trofeul din 2012 iar Craiova din 1991.

La startul returului, cotele pentru campioană pe Betano sunt în ordinea clasamentului: FCSB conduce cu 1.70, CFR are 2.50 iar Craiova 12.00! Numele ei îl vom afla în mai, când sunt programate ultimele 3 etape. În precedentele ediții, campioana a fost decisă în penultima, respectiv ultima etapă.

Programul candidatelor la titlu

Etapa 6: Viitorul – FCSB, Iași – CFR, Astra – Craiova

Etapa 7: FCSB – CFR, Craiova – Viitorul

Etapa 8: Iași – FCSB, CFR – Craiova

Etapa 9: Craiova – FCSB, Astra – CFR

Etapa 10: FCSB – Astra, CFR – Viitorul, Iași – Craiova

Pe Betano, sponsorul oficial al Ligii 1, meciurile care decid campioana au cote cu marjă 0%! Pariază acum!

Leave a Reply