1_Liga1-2018-superlative-infografic

Superlativele din Liga 1 Betano 2017/18

Ziua playoff-ului a venit, odată cu ea și începe și bătălia finală pentru titlu. Primele două clasate, CFR Cluj și FCSB, domină la cele mai multe capitole. Betano, sponsorul oficial al Ligii 1, vă prezintă superlativele sezonului regulat.

 

În 26 etape s-au jucat 182 de meciuri, dintre care 135 au avut un câștigător iar 47 s-au terminat la egalitate. S-a marcat de 432 ori, iar lucrul interesant e că am avut un număr egal de goluri atât în tur, cât și în retur! Etapa 5 a fost cea mai săracă din acest punct de vedere, cu doar 5, în timp ce etapa a 24-a a avut un total de 24 reușite – în special grație celor două partide încheiate cu scorul de 4-3.

FCSB e echipa care a găsit de cele mai multe ori poarta adversă: 52. CFR a avut cea mai bună defensivă, primind gol de numai 13 ori. Pe partea cealaltă, ambele topuri negative sunt conduse de Juventus București, cu 12 goluri date și 47 încasate. Harlem Gnohere și George Țucudean conduc clasamentul marcatorilor, fiecare cu 12. Ciprian Deac e liderul solitar din topul pasatorilor decisiv, cu 10 assisturi.

2_Liga1-2018-superlative-infografic

Cotele Betano îl dau pe Țucudean favorit la titlul golgheterilor, cu 2.50. Gnohere și Gustavo au 2.75, respectiv 9.00, iar cu cota 10 sunt Florin Tănase, Batin și Ioniță.

CFR are cele mai multe victorii în sezonul regulat, 18, iar Juventus cele mai puține: 1. Cele mai multe înfrângeri au echipele nou-promovate, Juventus și Sepsi, fiecare câte 17; iar cu cele mai puține sunt primele trei locuri: CFR, FCSB și Craiova au  câte 3. CFR și FCSB sunt singurele care nu au pierdut niciun meci pe propriul teren. Campioana remizelor e Gaz Metan Mediaș, cu 10 – de 6 ori fiind chiar remiză albă. Cele mai puține egaluri au făcut Concordia și Sepsi, câte 4.

CFR Cluj are cele mai multe puncte acasă, 33, dar și în deplasare: 26. Juventus a luat doar 7 puncte acasă și 4 „afară”, câte a strâns și Sepsi. Juventus și Mediaș sunt cluburile care nu au plecat niciodată cu victorie după un meci în deplasare. Niciun șir, fie el de succese sau insuccese, nu a durat mai mult de 5 etape. CFR și Viitorul au avut cele mai multe victorii consecutive (etapele 17-21 la clujeni și 13-17 la campioana en-titre), iar Mediaș și Juventus cele mai multe înfrângeri – în etapele 6-10, respectiv 18-22. Cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat în etapa 15, la FCSB – Timișoara, 7-0. Victoria cea mai categorică în deplasare a avut-o Concordia Chiajna, 5-0 la Juventus în runda a 19-a.

3_Liga1-2018-superlative-infografic

Cine va fi ridica trofeul de campioană la finalul sezonului? Pariază pe Betano!

419 jucători au evoluat în sezonul regulat. Lanterna roșie a avut cei mai mulți, 43. Cel mai omogen lot îi aparține Universității Craiova, care a folosit numai 27. Un singur fotbalist a fost pe teren toate minutele sezonului regulat, și, surprinzător, nu este portar! E vorba de Cristian Melinte, fundașul central de la ACS Poli Timișoara. „Veteranul” sezonului regulat a fost Florin Cernat, de la FC Voluntari, născut pe 10 martie 1980. Cel mai tânăr este mijlocașul dinamovist Aleksandru Longher, născut pe 8 iunie 2000.

Putem asista la o surpriză în clasamentul final? Cote de 35 pentru Viitorul sau Astra să termine pe primele două locuri și de 75 pentru Poli Iași!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *