15 străini din Liga 1 Betano au fost convocați la naționale!

Plamen Iliev a jucat cele mai importante meciuri, ca titular în poarta Bulgariei. Nasser Chamed a pus umărul la un egal important al naționalei din Comore, cu Maroc. Radunovic a debutat pentru Muntenegru, Jacques Zoua a revenit în naționala din Camerun.

Urmărește Liga 1 Betano cu streaming live și alege-ți pariul preferat din peste 250 oferite la fiecare meci!

Doar patru fotbaliști în Liga Națiunilor. Iliev, singurul titular

Dacă la pauza internațională din septembrie, Liga 1 Betano a avut doi titulari în Liga Națiunilor, numărul lor a scăzut la 1. Adam Lang nu a jucat niciun minut pentru Ungaria în partidele cu Grecia și Estonia, din care vecinii noștri au luat un punct. La Estonia a fost integralist mijlocașul Ilja Antonov, de la Hermannstadt, în egalul cu Ungaria (3-3). Antonov nu a jucat, însă, și în al doilea meci – cu Finlanda.

180 minute a jucat Plamen Iliev, în victoria cu Cipru (2-1) și înfrângerea cu Norvegia (0-1). Bulgaria e în Liga Națiunilor C și e la egalitate de puncte cu Norvegia, 9, luptându-se pentru promovare. Tot în Liga C a jucat și coechipierul lui Iliev de la Astra, Risto Radunovic. Fundașul stânga a intrat pe teren în minutul 87 al meciului Lituania – Muntenegru 1-4, debutând în echipa națională.

Preliminariile Cupei Africii: Zoua, din nou în primul 11 camerunez

Jacques Zoua a venit la Astra în vară, cu un CV extrem de bun. Atacantul are în palmares Cupa Africii, câștigată în 2017 cu Camerun, și speră la un nou turneu final. Zoua a fost convocat după un an la echipa națională și a fost titular după un an și jumătate. Nu a reușit să înscrie în „dubla” cu Malawi (1-0 pentru Camerun și 0-0), dar și-a dus numărul meciurilor internaționale la 25.

Nasser Chamed a contribuit la egalul obținut de țara sa, Insulele Comore, cu Maroc. Mijlocașul de la Gaz Metan a fost trimis pe teren în minutul 82 și, în prelungiri, a dat un assist pentru golul decisiv, de 2-2. Chamed are șanse mici să se califice la Cupa Africii, fiind la 5 puncte de Maroc, cu 2 etape rămase.

Boubacar Fofana (Guineea) de la Mediaș a fost rezervă în ultimele două meciuri, dar mai are nevoie de un singur punct pentru a merge la Cupa Africii pe Națiuni. Șanse mari are și gabonezul Dunării Călărași, Missi Mezu, care a jucat 74 minute cu Sudanul de Sud.

O treime dintre fotbaliștii convocați în aceste două săptămâni la naționale sunt din Insulele Capului Verde: Nivaldo (Chiajna), Mailson Lima (Viitorul), Platini (Iași), Ely Fernandes (Mediaș) și Nuno Rocha (Craiova). Sunt pe locul 3 în grupa de calificare, la un punct după Tanzania, pe care au învins-o cu 3-0 acasă și, apoi, au pierdut în fața ei cu 2-0. Doar Platini și Nuno Rocha au jucat în această dublă, niciunul integralist.

Au mai jucat pentru echipele naționale, în amicale, filipinezul lui Sepsi – Daisuke Sato și Armando Cooper, mijlocașul panamez de la Dinamo.

Leave a Reply