Liga Campionilor: CFR Cluj – Pyunik Yerevan

CFR Cluj şi Pyunik Yerevan vor juca miercuri, 13 iulie 2022, de la ora 21:30, în manşa a doua a turului I preliminar al Ligii Campionilor. Partida va avea loc pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj Napoca şi va fi arbitrată de Michael Fabbri din Italia.

 

Betano: 1.26 pentru o victorie CFR Cluj, 5.60 egal, 12.50 pentru un succes Pyunik Yerevan

 

CFR Cluj

CFR Cluj are cota 1.11 la casa de pariuri Betano că se va califica în turul al-II-lea preliminar al Ligii Campionilor. Campioana României a jucat marţea trecută în deplasare cu Pyunik Yerevan, însă deşi a dominat clar, nu a reuşit decât un 0-0. În primul unsprezece nu au fost decât doi jucători noi, Denis Kolinger şi Vito Hammershøj-Mistrati iar în repriza a doua a intrat şi Jefté Betancor. “Feroviarii” a susţinut al doilea joc oficial din acest sezon în Supercupa României, la Arad, unde a pierdut cu 2-1 în faţa lui cu Sepsi Sfântu Gheorghe (Adrian Păun-Alexandru 2 – Cosmin Matei 45+3, Mario Rondón 85). “Alb-vişinii” au folosit multe rezerve, doar Cristian Bălgrădean, Mário Camora şi Ciprian Deac fiind titulari din jucătorii care au evoluat în Armenia. Antrenorul Dan Petrescu ştie că are un program greu, cu multe meciuri şi a preferat să menajeze titularii, pentru că primele obiective sunt de a trece de Pyunik Yerevan şi apoi de F91 Dudelange sau KF Tirana. Dacă se vor califica în turul al-III-lea preliminar al Ligii Campionilor, românii vor avea asigurat locul în grupele Europa Conference League, dacă nu vor reuşi să prindă grupele Ligii Campionilor sau Europa League.

Pariază pe marcatori! Marko Dugandžić, Jefté Betancor şi Gabriel Debeljuh au cota 2.50 că vor marca oricând un gol!

 

Pyunik Yerevan

Pyunik Yerevan a avut mult noroc în meciul tur jucat acasă pe stadionul “Vazgen Sargsyan Republican” cu CFR Cluj, care s-a terminat la egalitate, scor 0-0. Aceasta a dominat jocul, a avut ocazii mari de gol, cea mai mare o bară din “foarfecă” a lui Gabriel Debeljuh (73), însă cu multă ambiţie armenii rezistat până la final fără a primi gol. Acum va urma returul de la Cluj, unde conform Betano, “Akademiya” are şanse minime de calificare, cota fiind de 6.60. Un gol al campioanei Armeniei are cota 1.50. Preşedintele Arthur Soghomonyan a anunţat că jucătorii vor primi un bonus substanţial doar dacă trec de români şi albanezi/luxemburghezi şi obţin mult visata calificare în grupele Europa Conference League. În pauza de vară au venit Artur Avagyan, Mikhail Kovalenko, Sergiy Vakulenko, Boris Varga, Nemanja Mladenović, André Mensalão, Marjan Radeski, David Davidyan şi Luka Juričić, însă antrenorul Yegishe Melikyan are nevoie de timp ca să facă un prim unsprezece omogen. FC Pyunik a jucat ultima dată în cupele europene în sezonul 2019-2020, când a trecut de KF Shkupi şi de FK Jablonec, însă a fost eliminată de Wolverhampton Wanderers.

 

CFR Cluj – Pyunik Yerevan echipele probabile

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Kolinger, Camora – Bordeianu, Adjei-Boateng, Deac – Hammershøj-Mistrati, Debeljuh, Roger

Pyunik Yerevan: Yurchenko – Kovalenko, Bratkov, Vakulenko, Juninho – Zambrano, Cociuc, Dashyan – A. González, Otubanjo, Davidyan