Liga Campionilor: Borussia Dortmund – Chelsea FC

Borussia Dortmund şi Chelsea FC vor juca miercuri, 15 februarie 2023, de la ora 22:00, în prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, sezonul 2022-2023. Partida va avea loc pe stadionul “Signal Iduna Park” din Dortmund şi va fi arbitrată de spaniolul Jesús Gil Manzano.

 

Betano: 2.45 pentru o victorie Borussia Dortmund, 3.30 egal, 2.95 pentru un succes Chelsea FC

 

 

Ballspielverein Borussia 09 e. V. Dortmund

Borussia Dortmund a câştigat cu scorul de 2-0 meciul disputat în deplasare cu Werder Bremen (Jamie Bynoe-Gittens 67, Julian Brandt 85), în etapa a 20-a din campionatul Germaniei şi este pregătită pentru marele meci cu Chelsea. În acest an BVB are 5 victorii consecutive în Bundesliga şi un succes în deplasare cu VfL Bochum în optimile Cupei Germaniei. Echipa antrenată de Edin Terzić este clasată pe poziţia a 3-a, cu 40 puncte, la 3 puncte de liderul Bayern München şi 2 puncte de Union Berlin.

 

“Die Schwarzgelben” au terminat pe locul 2 în Grupa G a Ligii Campionilor, cu 9 puncte, după Manchester City, care a avut 14 puncte. Pe poziţia a 3-a a terminat FC Sevilla cu 5 puncte iar ultima a fost FC København cu 3 puncte. Rezultatele germanilor au fost 3-0 şi 1-1 cu FC København, 1-2 şi 0-0 cu Manchester City şi 4-1 şi 1-1 cu FC Sevilla. La casa de pariuri Betano nemţii au cota 2.35 că îi vor elimina pe spanioli şi cota 60.00 că vor câştiga trofeul după o pauză de 26 de ani.

 

În sezonul trecut “Die Borussen” a ratat calificarea în optimile Ligii Campionilor, clasându-se pe locul 3 într-o grupă cu Ajax Amsterdam, Sporting Lisabona şi Beşiktaş İstanbul. Gazdele, care au un lot cotat la 522.70 milioane de euro, nu pot conta pe închizătorul francez Abdoulaye Kamara şi pe atacantul Youssoufa Moukoko, ambii fiind accidentaţi. O situaţie incertă o au fundaşul dreapta spaniol Mateu Morey Bauzà şi extrema dreaptă belgiană Mateu Morey.

 

Chelsea Football Club

Chelsea a terminat la egalitate, scor 1-1, în partida susţinută în deplasare cu West Ham United (Emerson 28 – João Félix 16), în etapa a 23-a din campionatul Angliei. A fost a 3-a remiză consecutivă după 0-0 în deplasare cu FC Liverpool şi 0-0 acasă cu FC Fulham. Echipa antrenată de Graham Potter este pe un modest loc 10 în clasamentul din Premier League, cu 31 puncte, la 10 puncte de Newcastle United, echipă care ocupă ultima poziţie de Liga Campionilor.

 

“The Blues” s-au clasat pe locul 3 în Grupa E a Ligii Campionilor, cu 13 puncte, fiind urmaţi de AC Milan 10 puncte, FC Red Bull Salzburg 6 puncte şi Dinamo Zagreb 4 puncte. Rezultatele englezilor au fost 0-1 şi 2-1 cu Dinamo Zagreb, 1-1 şi 2-1 cu FC Red Bull Salzburg şi 3-0 şi 2-0 cu AC Milan. La casa de pariuri Betano londonezii au cota 1.60 că îi vor elimina pe germani şi cota 20.00 că vor câştiga Liga Campionilor după o pauză de 2 de ani.

 

În sezonul trecut CFC a fost eliminată în aferturile de finală de Real Madrid, după 1-3 acasă şi 3-2 după prelungiri în deplasare. Oaspeţii, care au un lot cotat la 1.04 miliarde euro, i-au lăsat acasă din cauza problemelor medicale pe portarul senegalez Édouard Mendy, închizătorul francez N’Golo Kanté, extrema dreaptă americană Christian Pulisic şi atacantul albanez Armando Broja. În plus, stoperul francez Wesley Fofana, elveţian închizătorul Denis Zakaria, mijlocaşul central croat Mateo Kovačić şi extrema stângă Raheem Sterling, sunt incerţi. Stoperul francez Benoît Badiashile nu a fost înscris pe lista UEFA.

 

Borussia Dortmund – Chelsea FC echipele probabile

Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro – Emre Can – Reyna, Bellingham, Reus, Brandt – Haller

Chelsea FC: Arrizabalaga – James, Chalobah, Thiago Silva, Cucurella – Loftus-Cheek, Enzo Fernández – Madueke, João Félix, Mudryk – Havertz