Liga 1: FC UTA Arad – Petrolul Ploiești

FC UTA Arad şi Petrolul Ploiești vor juca luni, 25 iulie 2022, de la ora 21:30, în etapa a 2-a din Liga 1, sezonul 2022-2023. Partida va avea loc pe stadionul “Francisc Neuman” din Arad. Partida va fi televizată de Orange Sport, Digi Sport şi Prima Sport şi va fi arbitrată de Iulian Dima din Bucureşti.

 

Betano: 1.91 pentru o victorie FC UTA Arad, 3.45 egal, 5.00 pentru un succes Petrolul Ploiești

 

 

FC UTA Arad

Ilie Poenaru a debutat ca antrenor la FC UTA Arad cu o înfrângere, 0-2 în Trivale cu FC Argeş Piteşti, în prima etapă a Ligii 1. Golurile “alb-violeţilor” au fost marcate de atacantul malgaş Dorian Bertrand, în minutele 2 şi 54. De când a promovat în Liga 1, “Bătrâna Doamnă” a jucat doar în play-out, însă în acest sezon are ca obiectiv să se califice în play-off. Arădenii fac eforturi pentru a avea un lot cât mai puternic şi s-au întărit cu încă doi jucători, Wesley Jobello, un internaţional din Martinica născut în Franţa, fost la US Boulogne şi atacantul moldovean Virgiliu Postolachi, de la RE Mouscron. “Alb-roşii” îl au incert pe Erico da Silva şi accidentat pe Rareş Pop, care a suferit o entorsă. Următorul meci va fi în deplasare cu FC Voluntari, pe 30 iulie 2022. Palmaresul Liga 1 cu UTA echipă gazdă a fost 24 de meciuri, 15 succese ale “alb-roşilor” – 6 egaluri – 3 victorii ale “galben-albaştrilor”.

 

Petrolul Ploiești

Antrenorul Nicolae Constantin are ca obiectiv în acest sezon să se menţină cu Petrolul Ploieşti în Liga 1. Prahovenii au început cu stângul în acest sezon, fiind bătuţi cu 1-0 pe teren propriu de FC Voluntari, golul fiind înscris de Daniel Florea, în minutul 90+2 din penalty. Faţă de meciul din prima etapă e de aşteptat ca moldoveanul Eugeniu Cebotaru să înceapă titular iar japonezul Takayuki Seto să fie pe banca de rezerve. În lot va fi şi portarul Octavian Vâlceanu iar tehnicianul Nicolae Constantin a declarat că nu este interesat de portarul lituanian Giedrius Arlauskis, care este liber de contract după ce s-a despărţit de CFR Cluj. “Lupii galbeni” au venit la Arad cu avionul şi vor pleca acasă tot pe calea aerului. Va lipsi doar Christian Irobiso, care este plecat în Portugalia, pentru a-şi rezolva problema cu viza. Următorul meci va fi acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, pe 30 iulie 2022.

 

FC UTA Arad – Petrolul Ploiești echipele probabile

FC UTA Arad: Fl. Iacob – Vukčević, Hoxhallari, Benga, Dobrescu – Batha, Fl. Matei – Ubbink, Miculescu, Otele – Keșerü

Petrolul Ploiești: R. Avram – Meijers, Tamaş, Huja – Pashov, Dumitriu, Cebotaru, Ţicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav