Leii Olteniei atacă taurii din Leipzig!

Universitatea Craiova, al cărei partener principal este operatorul digital de pariuri și cazinou Betano, joacă azi primul meci din turul 3 preliminar al Ligii Europa. „Leii din Bănie” au fost eliminați în această fază în sezonul trecut, de către AC Milan, iar azi întâlnesc sfert-finalista din ediția precedentă, RB Leipzig.

 

Calificată în turul 3 preliminar după ce a câștigat cupa, Craiova nu a avut prea mult noroc la tragerea la sorți. „Știința” va întâlni RB Leipzig, locul 6 din Bundesliga și sfert-finalista Ligii Europa din sezonul 2017-18. Leipzig e la a doua participare în cupele europene, fiind înființată în 2009. În scurta istorie a reușit să promoveze din liga a cincea până în prima, terminând pe poziția secundă la prima participare în Bundesliga. Sezonul trecut european a fost oprit de Olympique Marseille în sferturi, după ce, pe parcurs, Leipzig le eliminase pe Napoli și Zenit Sankt Petersburg.

Universitatea a fost scoasă din Europa League în turul al treilea preliminar sezonul trecut, după o dublă cu AC Milan (0-3 la general). Calificarea în playoff-ul competiției pare la fel de grea ca atunci. Leipzig are un lot care valorează aproape 300 de milioane de euro, conform transfermarkt, de aproape 20 de ori mai mult decât cel al Craiovei (16,75 milioane). Timo Werner, starul echipei, este cotat la 60 de milioane și e atacantul titular din naționala Germaniei. Lângă el sunt alți fotbaliști pe care i-am văzut la Mondialul din Rusia: suedezul Emil Forsberg și danezul Yussuf Poulsen.

Cota pentru pentru o victorie a Craiovei la Leipzig este de 37.00, iar pentru calificare de 8.00! Soarta acestei duble va fi decisă în retur, în „Vulcanul de pe Oblemenco”, dar până atunci, Știința are nevoie de un rezultat bun în Germania!

CFR joacă de la 19:00, FCSB de la 21:45

Celelalte două reprezentante ale Ligii 1 Betano în Europa joacă tot în deplasare. Campioana CFR Cluj are meci în Armenia, cu Alașkert, de la ora 19:00; iar vicecampioana FCSB în Croația, de la 21:45, cu Hajduk Split. Betano, sponsorul oficial al Ligii 1, urează tuturor reprezentantelor competiției mult succes în această seară!

Leave a Reply