juventus as monaco

Juventus câștigă la AS Monaco după o lecție de fotbal

Juventus a învins-o miercuri seară pe AS Monaco, 2-0, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor. Italienii nu au mai primit gol în Champions League de 621 de minute!

Ambele goluri au fost marcate de Higuain, câte unul pe repriză, la capătul unor faze de contraatac perfect construite de italieni. Este de menționat faptul că mijlocașii francezi au greșit la fiecare gol, cedând mingea campioanei Italiei, iar aceasta nu a greșit pedepsind de fiecare dată. Ofensiva lui Juventus a arătat o claritate remarcabilă, dar și o determinare de excepție, mirosind mereu oportunitatea și trecând ca un tăvălug în drumul spre gol.

Click pentru pariuri de Liga Campionilor

Gazdele nu au găsit nici un moment cheia spre poarta lui Juventus. S-au limitat la centrări englezești în careu, oprite aproape de fiecare dată fără probleme de apărarea de fier a lui Juve. Rareori portarul Buffon a trebuit să iasă la rampă, fiind solicitat mai ales la finalul partidei, atunci când Monaco a beneficiat de două lovituri libere.

Antrenorul Massimiliano Allegri  a început cu un sistem 4-2-3-1, dar apoi a modificat din mers la 3-4-3 și  4-4-2, mișcări naturale și rapide care au adus-o pe AS Monaco în imposibilitatea de a găsi soluții reale spre poartă.

Atacul de temut al lui Monaco, o echipă care a adunat aproape 100 de goluri în acest sezon al Ligue 1, a fost anihilat de defensiva trează și mereu pe fază a oaspeților.

Juventus a reușit să câștige pentru a doua oară în istorie o semifinală de cupe europene în deplasare. O victorie mare care îi poate duce spre a doua finală de Liga Campionilor în ultimele trei sezoane.

 

Leave a Reply