INFOGRAFIC: Șansele de calificare în semifinalele Ligii Campionilor

Marți și miercuri sunt programate meciurile retur din sferturile de finală în Liga Campionilor, iar pe Betano am analizat șansele celor opt echipe rămase în competiție de a ajunge în careul de ași, în funcție de rezultatele din tur și forma de moment.

Borussia Dortmund – Atletico Madrid (marți, 22:00)

Învingătoare cu 2-1 în meciul tur, Atletico Madrid este favorită la calificarea în semifinale, chiar dacă echipa spaniolă nu s-a descurcat prea bine în meciurile de afară.

Doar un succes a obținut echipa pregătită de Diego Simeone în precedentele șapte meciuri din deplasare.

Borussia Dortmund tremură pentru prezența în ediția viitoare a Ligii Campionilor, dar forma de moment este una promițătoare pentru echipa germană, cu șase victorii obținute în ultimele opt meciuri.

Ambele echipe au marcat în patru din ultimele cinci meciuri disputate de Atletico Madrid.

FC Barcelona – PSG (marți, 22:00)

În meciul tur disputat pe Parc des Princes echipa spaniolă FC Barcelona a revenit de la 2-1 pentru a se impune în final, cu 3-2. Campioana Spaniei din sezonul trecut abordează returul cu PSG la adăpostul a șase victorii consecutive în toate competițiile.

PSG are nevoie de un meci perfect pentru a răsturna calculele hârtiei și a ajunge în semifinale, continuând astfel visul obținerii trofeului în Liga Campionilor. Campioana Franței a obținut doar două victorii în precedentele șase meciuri din competiția de elită a fotbalului european.

Ambele echipe au marcat în fiecare din ultimele cinci meciuri disputate de Barcelona în Liga Campionilor.

Bayern Munchen – Arsenal (miercuri, 22:00)

Remiza din tur (2-2) lasă ecuația calificării deschisă oricărui rezultat. Cu titlul din Bundesliga pierdut după o dominație de 11 ani, pentru Bayern salvarea sezonului poate veni doar din Liga Campionilor.

Bayern a câștigat 14 din cele 19 meciuri disputate pe teren propriu în actualul sezon.

Principalul om de gol din tabăra gazdelor, Harry Kane, a marcat 15 goluri în cele 20 de meciuri disputate contra lui Arsenal de-a lungul carierei.

Arsenal abordează returul de la Munchen cu orgoliul serios șifonat de înfrângerea suferită pe teren propriu cu Aston Villa (0-2), meci care poate nărui șansele ”tunarilor” la obținerea titlului din Premier League.

Manchester City – Real Madrid (miercuri, 22:00)

Moralul ”cetățenilor” este la cote înalte după revenirea în fruntea clasamentului din Premier League, unde Manchester City n-a mai fost din noiembrie 2023.

Deținătoarea trofeului din Liga Campionilor este neînvinsă pe teren propriu de 41 de meciuri în toate competițiile.

Manchester City a marcat cel puțin trei goluri în fiecare din ultimele patru meciuri disputate pe teren propriu.

Real Madrid a marcat 21 de goluri sezonul acesta de Liga Campionilor. Doar Manchester City are mai multe goluri marcate în această competiție (27).

Sezonul trecut, în semifinale, după 1-1 pe Santiago Bernabeu la returul de la Manchester cei de la City au administrat un categoric 4-0 celor de la Real Madrid.

Topul echipelor cu cele mai multe prezențe în semifinalele Ligii Campionilor:

16 – Real Madrid
12 – FC Barcelona
12 – Bayern Munchen
8 – Chelsea
7 – Juventus
7 – Manchester United
7 – AC Milan

Semifinalele Ligii Campionilor sunt programate în 30 aprilie/1 mai (turul) și 7/8 mai (returul).