INFOGRAFIC: FCSB în startul campaniilor Europene

FCSB va începe sezonul european în Slovenia, la Rudar Velenje, la ora 18:30. Conform infograficului realizat de operatorul digital de pariuri și cazinou Betano, roș-albaștrii au pierdut o singură dată în prima partidă a anului din Cupele Europene după anul 2000!

FCSB speră la o nouă calificare în grupele Europa League. Primul hop va fi în Slovenia, unde va juca turul cu Rudar Velenje, locul 4 din sezonul trecut. Formația antrenată de Nicolae Dică are un palmares foarte bun în primele meciuri internaționale de după anul 2000. Din 16 partide, FCSB a câștigat 10, 5 s-au încheiat la egalitate și unul singur a fost pierdut: cu Spartak Trnava, în 2012. Printre adversari regăsim și echipe tari, precum Galatasaray, Sparta Praga, ȚSKA Sofia sau Viktoria Plzen.

FCSB a mai întâlnit o echipă slovenă în Europa, până acum. E vorba de ND Gorica, în preliminariile Ligii Campionilor din 2006/07, pe care a învins-o cu 2-0 în deplasare și 3-0 acasă. La meciul retur, din Ghencea, a fost stabilit și un record: Răzvan Ochiroșii a marcat ultimul gol, devenind cel mai tânăr marcator din istoria roș-albaștrilor în Europa, la 17 ani, 4 luni și 20 de zile. Sezonul respectiv a continuat foarte bine pentru actualul antrenor, Nicolae Dică. Atacantul a trăit cele mai frumoase momente ale carierei în grupele Ligii, prin cele două goluri reușite pe terenul lui Dinamo Kiev, în victoria cu 4-1.

Cote Betano: 5.30 victorie Rudar, 3.90 egal, 1.80 victorie FCSB!

Rudar Velenje nu este o echipă obișnuită cu prezența în Cupele Europene. Este doar al patrulea sezon în care se califică, primul după 2014/15, și doar în 2009 a avansat în turul 2 al preliminariilor Ligii Europa – numită, atunci, Cupa UEFA. În turul 1 din stagiunea actuală a trecut de Tre Fiori, din San Marino, cu 10-0 la general. Conform transfermarkt, valoarea totală a lotului sloven este de 3,6 milioane de euro, cota maximă a jucătorilor fiind de 350,000 de euro.

Viitorul va juca acasă cu Vitesse Arnhem

Cealaltă echipă din Liga 1 Betano care joacă azi în preliminariile Ligii Europa este Viitorul Constanța. Clubul lui Gheorghe Hagi are meci cu olandezii de la Vitesse, la Constanța, de la ora 18:00. Conform cotelor Betano, oaspeții sunt favoriți azi, cu 2.35, și au șanse mult mai mari și la calificare – 1.35, față de cota 3.15 ca Viitorul să meargă mai departe. Nici CFR Cluj nu e văzută cu șanse mari să meargă în turul următor. După eșecul de acasă cu Malmo, cota campioanei României să se califice este de 4.85!

Leave a Reply