Lewandowski, imposibil de oprit

Gheata de Aur | Immobile și Lewandowski, de neoprit!

Prima parte a sezonului 2019/2020 în fotbalul european stă sub semnul evoluțiilor entuziasmante a doi atacanți de top: Ciro Immobile (29 de ani) și Robert Lewandowski (31 de ani). Cei doi au început să se ia la luptă cu recordurile și, grație prestațiilor excelente, au devenit favoriți la câștigarea Ghetei de Aur, alături de Leo Messi.

Anul lui Immobile și Lazio e pe podium

Echipa lui Ștefan Radu are 30 de puncte, se află pe locul al treilea (șase puncte sub Juve, șapte sub Inter), iar mare parte din succes i se datorează vârfului italian Ciro Immobile. De două ori golgheter al Serie A de-a lungul carierei, Immobile a marcat 17 dintre cele 33 de goluri ale echipei sale și a mai oferit, pe deasupra, și cinci pase decisive. Ciro are nouă meciuri la rând cu gol pentru Lazio în Serie A, iar cel puțin un gol marcat în următoarele două partide l-ar face să egaleze recordul deținut de legendarul Gabriel Omar Batistuta. Immobile e lider detașat în clasamentul golgheterilor (Lukaku e al doilea, cu 10 goluri) și a reușit cinci duble în acest sezon. E primul în clasamentul Ghetei de Aur, marcând cu un gol mai mult decât a reușit Lewandowski în Bundesliga.

Ciro Immobile, omul decisiv pentru Lazio

Ciro Immobile, omul decisiv pentru Lazio

Immobile, în luptă cu recordurile: vezi cotele la pariuri sportive online pentru derby-ul Lazio – Juventus

Lewandowski nu poate fi oprit

De la Bayern Munchen vine omul care, în acest sezon, a început o adevărată cruciadă împotriva recordurilor. Suntem abia la începutul lui decembrie, dar Robert Lewandowski se poate lăuda, deja, cu 27 de goluri marcate (16 în Bundesliga, unul în Cupa Germaniei, alte zece în cele cinci meciuri jucate de Bayern în Liga Campionilor). Vârful polonez cotat la 65 de milioane de euro a trecut pe numele său un poker, un hat-trick, dar și cinci duble care l-au pus, în total, deasupra unui alt nume de legendă din fotbalul german, Gerd Muller. Dacă Immobile are un avans de șapte goluri în fața lui Lukaku, Timo Werner (RB Leipzig) și ale sale 13 goluri amenință supremația lui Lewandowski în clasamentul golgheterilor din Bundesliga, titlu pe care anul trecut l-a câștigat cu “doar” 22 de goluri.

Ce mai reușește Lewandowski? Bayern are meci pe terenul liderului Borussia Monchengladbach

Marea întrebare: cine se poate bate cu Immobile și Lewa?

Câștigător anul trecut, Leo Messi a marcat de doar nouă ori în acest sezon de LaLiga, dar, chiar și așa, e pus înaintea lui Ciro Immobile în ierarhia cotelor la pariuri sportive online pentru prestigiosul trofeu. În afara superstarului argentinian, proaspăt câștigător al celui de-al șaselea Balon de Aur al carierei, amenințări pentru Immobile și Lewandowski ar mai fi Timo Werner (13 goluri pentru Leipzig), Jamie Vardy (13 goluri pentru Leicester), dar și puștiul-minune norvegian Erling Haaland, marcator a 15 goluri pentru Salzburg într-un campionat al Austriei în care golul e răsplătit cu 1.5 puncte în ierarhia Ghetei de Aur. Cu câte zece goluri se prezintă Benzema (Real Madrid), Aubameyang (Arsenal), Abraham (Chelsea) și Lukaku (Inter), în timp ce Sergio Aguero (Man. City) are nouă reușite.

Leave a Reply