CFR are misiune grea contra Sevillei

CFR – Sevilla | Primele cote la pariuri sportive online

Dan Petrescu și CFR Cluj nu au avut noroc la tragerea la sorți a 16-imilor Europa League. Vor da peste FC Sevilla, câștigătoare a cinci trofee Cupa UEFA sau Europa League în ultimii 13 ani, iar cotele la pariuri sportive online oferite de Betano îi indică pe andaluzi drept mari favoriți ai dublei manșe.

Din greu în mai greu. Așa arată traseul european 2019/2020 pentru Dan Petrescu și CFR. După ce au supraviețuit unei grupe cu Lazio, Rennes și Celtic și s-au calificat de pe locul al doilea în primăvara europeană, campioana României va înfrunta un adversar din cale afară de puternic: Sevilla nu numai că are un trecut european impresionant, dar deține un lot cotat la 300 de milioane de euro.

CFR are derby pentru primul loc: vezi aici cotele cu marjă zero propuse de Betano pentru CFR – Astra!

29.2 vs. 283 milioane de euro

Prima diferență sesizabilă se face la lotul de jucători. În timp ce campioana României îl are ca vârf de lance pe atacantul francez Billel Omrani (26 de ani), Sevilla pune pe masă arme mult mai grele. Mijlocașul dreapta Rony Lopes e cotat la 25 de milioane de euro, la doar 23 de ani, în timp ce tânărul fundaș central Jules Kounde atinge, la 21 de ani, aceeași valoare de piață. Par lumi complet diferite, mai ales că Sevilla traversează un sezon bun și pe plan intern, unde se află pe locul al treilea, cu 31 de puncte, patru sub granzii Real Madrid și FC Barcelona.

Dan Petrescu vs. Julen Lopetegui

Pentru fostul fundaș dreapta al Generației de Aur, dubla cu Sevilla va reprezenta o întrevedere la o distanță de zece ani. În sezonul 2009/2010, Bursucul se afla pe banca Unirii Urziceni și chiar reușea să învingă Sevilla cu 1-0 pe teren propriu (0-2 în deplasare). Avea să termine cu opt puncte, suficient pentru primăvara europeană a Europa League.

De data aceasta, în fața lui Petrescu, cel care de la momentul Urziceni – Sevilla a mai avut experiențe în Rusia sau China, va sta un antrenor din generația sa. Este vorba despre Julen Lopetegui, ibericul care și-a început cariera la Rayo Vallecano, apoi a fost șef al scouterilor lui Real Madrid între 2006 și 2008, pentru ca mai apoi să preia echipa secundă de pe Santiago Bernabeu.

A rămas în sectorul juvenil, a condus Spania spre titlul european la Under 19 în 2012 și spre cel european la Under 21 în 2013, apoi a făcut pasul spre FC Porto, până în 2016. A fost anul în care orizonturile i s-au deschis, a preluat naționala Spaniei, dar a fost demis de șeful federației cu câteva zile înaintea Cupei Mondiale din Rusia, când s-a aflat că a semnat cu Real Madrid. Nu a rezistat mult la echipa mare de pe Bernabeu, de unde a fost demis în octombrie 2019, după doar 14 meciuri, iar în 2019 a dat startul noii aventuri pe banca celor de la Sevilla. Una care merge bine, cu andaluzii cocoțați pe podiumul din LaLiga, unde sâmbătă va înfrunta Mallorca în etapa a 18-a.

CFR – Sevilla se va juca pe 20 februarie, urmând ca returul să aibă loc pe Ramon Sanchez Pizjuan, stadionul pe care Steaua a câștigat CCE în 1986, o săptămână mai târziu.

Leave a Reply