Liverpool, două meciuri în două zile

Aston Villa – Liverpool | Ziua în care copiii cormoranilor se maturizează forțat

Liverpool este, marți și miercuri, pusă în fața unei situații rar întâlnite în fotbalul mondial: va trimite echipa de tineret pentru meciul cu Aston Villa, din Cupa Ligii Angliei, în timp ce, la nici 24 de ore distanță, seniorii vor juca împotriva lui Monterrey în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor.

Pentru ziua în care puștii cormoranilor vor ține steagul sus în competiția engleză, Betano a creionat portretul echipei cu care cormoranii vor încerca să facă o figură cât mai bună într-un meci seniori vs. juniori în care pleacă, evident, cu șansa a doua.

Dacă lotul celor de la Aston Villa (locul 17 în Premier League) valorează 250 de milioane de euro, cel mai bine cotat fotbalist al lui Liverpool valorează doar patru milioane de euro. Echipa va fi condusă de Neil Critchley – managerul de la Under 23 care, până la 41 de ani, și-a petrecut întreaga carieră în sectorul juvenil al lui Liverpool în încercarea de a găsit talente pentru echipa mare.

Echipa probabilă a lui Liverpool: Kelleher – Hoever, Van den Berg, Boyes, Larouci – Chirivella, Kane, Dixon Bonner – Christie-Davies, Longstaff, Elliott

Un campion mondial Under 19 în apărare

Caoimhin Kelleher (21 de ani, cotă de piață un milioane de euro) – Are două apariții în Cupa Ligii Angliei în acest sezon, cele mai multe dintre jucătorii convocați la acest meci. Vine din Irlanda și a ajuns la echipa Under 18 a lui Liverpool în vara lui 2015, de la Ringmahon. În vară a fost promovat de la echipa Under 23 la formația mare.

Ki-Jana Hoever (17 ani, cotă de piață patru milioane de euro) – A marcat în turul al treilea al Cupei Angliei contra lui Milton Keynes Dons, apoi a devenit campion mondial Under 17 alături de naționala Olandei. Crescut de Ajax, a fost transferat de Liverpool în august 2018, poate juca în centrul și în dreapta apărării.

Sepp van den Berg (17 ani, cotă de piață două milioane de euro) – Modelat la juniorii lui Zwolle, fundașul central olandez a fost cumpărat de Jurgen Klopp în vara acestui an pentru 1.9 milioane de euro. E un fundaș central solid (1.89m), e văzut drept viitorul partener al lui Virgil Van Dijk în centrul defensivei și, la fel ca Hoever, a prins lotul cu care Liverpool a câștigat Supercupa Europei din 2019.

Ki-Jana Hoever, bucurându-se alături de colegii de la echipa mare pentru trofeul Supercupei Europei 2019

Ki-Jana Hoever, bucurându-se alături de colegii de la echipa mare pentru trofeul Supercupei Europei 2019

Chirivella, cel mai experimentat

Morgan Boyes (18 ani, fără cotă de piață) – Internațional galez de tineret, poate juca în centrul sau în stânga apărării și a fost crescut la juniorii lui Liverpool. Are nouă selecții în naționala Under 19 a Țării Galilor, dar și șase prezențe în UEFA Youth League și două în Cupa Ligii Angliei.

Yasser Larouci (18 ani, cotă de piață două milioane de euro) – Francez de origine algeriană, Larouci a ajuns pe Anfield în 2017, de la Le Havre. A fost promovat în 2019 la echipa Under 23, iar acum va fi trimis pe partea stângă a defensivei.

Pedro Chirivella (18 ani, cotă de piață 800.000 de euro) – Mijlocașul spaniol e cel mai experimentat jucător și, la a șaptea apariție la seniori, va purta banderola de căpitan. A început fotbalul la Valencia, iar Liverpool l-a cooptat în iulie 2015. A fost împrumutat în Olanda, la Go Ahead Eagles și Willem II, dar și în Spania, la Extremadura, înainte să se întoarcă în Anglia în această vară.

Herbie Kane (21 de ani, cotă de piață 250.000 de euro) – Trecut pe la toate naționalele de juniori ale Angliei, vine după un sezon plin la seniori, în liga a treia engleză, la Doncaster. A fost format de academia lui Cristol City și face parte din familia Liverpool încă din 2013.

Elijah Dixon-Bonner (18 ani, fără cotă de piață) – Tânărul londonez e unul dintre favoriții antrenorului Neil Critchley și are mari șanse să înceapă din primul minut deplasarea de pe Villa Park. A fost crescut de Arsenal, iar în 2015 a decis că ar avea o carieră mai bună la Liverpool. După patru ani în sectorul juvenil, a ajuns, în 2019, la echipa Under 23.

Harvey Elliott e vedeta

Isaac Christie-Davies (22 de ani, fără cotă de piață) – Va apărea în primul 11 ca urmare a problemelor fizice pe care le are Rhian Brewster și va face parte din trioul ofensiv. Modelat de Chelsea, cu care a câștigat Uefa Youth League Under 19 în 2015, a venit liber de contract la echipa Under 23 a lui Liverpool în 2018.

Luis Longstaff (18 ani, fără cotă de piață) – S-a aflat pe bancă la meciul cu MK Dons, tot din Cupa Ligii Angliei, și poate acoperi cele două benzi ale atacului. Internațional englez la Under 16 și Under 17, a ajuns la Liverpool în 2015, de la Newcastle United.

Harvey Elliott (16 ani, cotă de piață patru milioane de euro) – Deși e mezinul echipei, se numără printre favoriții lui Jurgen Klopp, care-i prevede un viitor strălucit, motiv pentru care se află deja în anturajul echipei mari și a prins câteva meciuri pe banca liderului din Premier League. Cel mai creativ jucător al echipei, a fost adus pe Anfield de la Fulham, în vara lui 2019, iar de atunci i s-a pus eticheta de viitor cormoran cu nume. A debutat în Premier League la 16 ani și 30 de zile (pentru Fulham), devenind, la acea vreme, cel mai tânăr jucător din prima ligă din Albion. E de așteptat ca imediat după meciul cu Villa să zboare în Qatar și să se alăture lotului cu care Liverpool va încerca să câștige în premieră Campionatul Mondial al Cluburilor.

Leave a Reply